Den HelderPolitiek

PVV geschokt over mentale problemen jongeren

Den Helder – De Helderse fractie van de PVV is geschokt over de mentale gezondheid van jongeren en wil dat het college zich uitspreekt tegen eventuele nieuwe coronamaatregelen. Recent onderzoek door de GGD wijst uit dat jongeren in Noord-Holland Noord sinds de start van de coronacrisis steeds vaker kampen met ernstige psychische problemen zoals depressie en angst.

Het onderzoek van de GGD heeft in 2021 plaatsgevonden, toen veel van de coronamaatregelen nog van kracht waren. Op vele fronten is de mentale gezondheid van jongeren achteruitgegaan ten opzichte van 2019. Ook gebruikt de jeugd meer genotsmiddelen als drugs en alcohol, of tabak. De GGD concludeert dat de mentale gezondheid van jongeren door corona onder druk is komen te staan.

De coronamaatregelen hebben hier ook invloed op, al is niet vast te stellen welk deel van de mentale druk is ontstaan door corona zelf en welk deel door de maatregelen. Veel jongeren ervaren ook nog gevoelens van rouw door een verlies tijdens de coronaperiode. Ook met jongeren die zelf corona hebben gehad gaat het slechter. Toch geeft twee derde van de jongeren aan dat de coronamaatregelen juist de relatie met vrienden en familie hebben verbeterd. 42 procent van de jongeren vindt dat de coronamaatregelen een positief effect hebben gehad op hun leven in het algemeen. Een groot deel van de jeugd had dan wel weer extra hulp nodig, mentaal of bijvoorbeeld met school.

Dictatoriale maatregelen
De PVV concludeert dat het vooral de coronamaatregelen zijn geweest die een grote impact hebben gehad op de mentale gezondheid van de jeugd. De cijfers tonen volgens fractievoorzitter Vincent van den Born aan dat “de door het Rijk ingestelde coronamaatregelen aan alle kanten rammelden en tot veel meer schade hebben geleid dan corona zelf”. Zijn partij wil van het Helderse college weten wat ze gaan doen aan de problematiek en of er een onderzoek komt naar hoeveel levensjaren de Helderse jongeren hebben verloren door de coronamaatregelen. Daarnaast wil de PVV dat het college zich uitspreekt tegen de mogelijke herinvoering van de, volgens hen, dictatoriale maatregelen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. Hoezo is de pvv geschokt? Dit is niet iets wat plotseling is gebeurd, gemodificeerd eten, betutteling kwa alcohol en tabak wat er voor zorgt dat ze zich in het geheim te buiten gaan aan ballonnen met lachgas en andere chemische drugs rotzooi! Gewoon kind mogen ze ook niet meer zijn want met de leeftijd van 4 wordt er al in gehamerd dat je misschien wel geen man of vrouw voelt maar sexe neutraal. Daarna wordt je compleet van ontdaan van enige cultuur en vaderlandse geschiedenis, liefde en nationale feestdagen, wordt je aangepraat dat je bijvoorbaat al minder dan een ander bent omdat je een blanke huidskleur hebt en moet je je daar flink schuldig over voelen. Wordt je door de zionistische media 24 uur per dag bestookt met hoe mensen moeten leven, eruitzien en zich gedragen, één grote materialistische en oppervlakkige poppenkast. Als je dan nog geen zelfmoord gedachten hebt gehad door deze terreur vanuit de overheid en je wil het ouderlijk huis uit. Nou schrijf dat maar op je buik, die huisjes zijn al bezet of voor bestemd voor vluchtelingen, gelukszoekers, statushouders. Nee PVV, dit zagen de meeste mensen al een tijdje aankomen, niemand durft het misschien te zeggen maar zo is het nu eenmaal en komt niet als een donderslag bij heldere hemel.

Back to top button
%d bloggers liken dit: