112Hollands Kroon

Drie verdachten voor bij rechtbank wegens wietplantage aan Kruiswijk in Anna Paulowna

Adverentie

Alkmaar/Anna Paulowna – Zijn de drie verdachten die dinsdag moesten voorkomen bij de rechtbank in Alkmaar verantwoordelijk geweest voor de hennepkwekerij met ruim 450 planten die op 16 oktober 2020 werd aangetroffen aan de Kruiswijk in Anna Paulowna? Op deze vraag zal de rechtbank in Alkmaar de komende weken een antwoord moeten gaan geven. Het OM vroeg om een van de drie verdachten vrij te spreken, en de andere twee te veroordelen tot werkstraffen van 200 uur.

De politie kwam de plantage op het spoor, nadat er vanaf augustus 2020 drie anonieme meldingen binnenkwamen over het pand aan de Kruiswijk. Daar zouden volgens de melder met regelmaat ‘ongure types’ rondlopen. Vervolgens werden er twee ruimtes met wietplanten aangetroffen, en hield de politie drie verdachten aan. Maar deze verdachten zeggen geen van allen echt verantwoordelijk te zijn geweest voor de plantage. Het pand aan de Kruiswijk stond op naam van een 25-jarige vrouw uit Alkmaar. Zij zegt het echter te hebben verhuurd, en er vervolgens nooit te zijn langsgegaan.

Een tweede verdachte geeft wel toe dat hij in het pand is geweest, maar dat hij daar enkel een lamp zou hebben opgehangen en twee gipswanden te hebben geplaatst. Een derde verdachte bleef tijdens de zitting afwezig. De officier van justitie zag onvoldoende bewijs voor de betrokkenheid van de 25-jarige vrouw en vroeg haar vrij te spreken. Tegen de andere twee verdachten eiste ze een werkstraf van 200 uur. De Alkmaarse rechtbank doet over twee weken uitspraak in de strafzaak. Nog eens tweemaal later wordt er een beslissing genomen over de ontnemingsvordering tegen de drie verdachten.

Geschreven door: Joost Verhagen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button