Cultuur/NatuurDen Helder

Gratis Groene Tuin op herhaling

Adverentie

Den Helder – Vier tegels eruit, groen erin. Bezoekers kunnen 17 en 18 juni bij De Helderse Vallei het milieu een handje helpen door tegels in te ruilen voor gratis beplanting en zaaigoed.

De gemeente Den Helder stelt hiervoor 75 biologische en bijenvriendelijke plantenpakketten beschikbaar met planten die eetbaar zijn voor mens en voor de bijen. Geïnteresseerden voor een pakket kunnen zich aanmelden in de week van maandag 5 tot en met zondag 11 juni via info@deheldersevallei.nl. Tijdig aanmelden voorkomt teleurstellingen, want op is op. Maximaal één aanmelding per huishouden.

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Na hevige regenbuien kan het water niet weg in een omgeving vol stenen. En al die stenen zorgen dat de temperatuur nog verder stijgt in periodes van hitte. Tegels vervangen door groen is dan ook hard nodig. De Gratis Groene Tuin-pakketten – waar eerder dit jaar al meerdere huishoudens blij mee werden gemaakt – geven een duwtje in de juiste richting.

Insectenhotel
Degenen die meer dan vier tegels uit de tuin wippen, kunnen er dan een mooi insectenhotel van maken. In een stapeltje stenen wonen onopvallend veel insecten die helpen de tuin gezond te houden. De stapel kan worden verstevigd door tussen de stenen lagen leem of natuurlijke klei toe te voegen. Meer informatie is beschikbaar op www.deheldersevallei.nl.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button