Den HelderUitgaan

Hortus Overzee organiseert vijftiende editie Japandag

Adverentie

Den Helder – Hortus Overzee organiseert zondag 18 juni voor de vijftiende keer een culturele dag in het teken van de Japanse tuin ‘Ontmoeting der Stromen’. De themadag duurt van 12:00 tot 17:00 uur.

Bezoekers kunnen tijdens de Japandag kijken, luisteren, voelen, ruiken en proeven van de Japanse cultuur. Zo zijn in de botanische tuin onder meer Japanse lak- en schilderkunst, ikebana (bloemschikken), Japanse thee en andere lekkernijen aanwezig. Ook is er Japanse muziek te horen in Hortus Overzee.

Verder zijn er demonstraties van boogschutters, samurai krijgers en kunnen aanwezigen zich laten fotograferen in een Japanse kimono of geisha. De Japandag is een dag van ontmoetingen met Japan, de Japanse tuin. Voor de stad Rikuzentakata, dat in 2011 zwaar werd getroffen door een tsunami, wordt geld ingezameld voor de aanleg van een vriendschapsparkje. Meesterchef Taji, dit jaar voor de twaalfde keer aanwezig, geeft om 12:15 en 16:00 uur sushi workshops. De kosten voor deelname aan de sushi workshops bedragen € 13,00 per persoon. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@hortusoverzee.nl.

Entree
De dag zal om 12:00 uur worden geopend om met een kleine versie van het Waraji festival uit Fukushima stad, uitgevoerd door de Nederlands-Japanse Vereniging. Een ticket voor de Japandag kost € 8.00. De entree voor kinderen tot 12 jaar bedraagt € 4.00.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button