Cultuur/NatuurUitgaan

Verschillende excursies in het Zwanenwater

Adverentie

Callantsoog – Het Zwanenwater heeft voor het weekend van 3 en 4 juni weer drie excursies gepland staan in het natuurgebied. Tijdens de excursies komen bezoekers op plekken waar zij anders niet mogen komen.

Zo vindt zaterdag 3 juni om 05:00 uur de ‘Stiltewandeling en boomyoga bij Volle Maan’ plaats. Ruim voor het krieken van de dag, in alle stilte, wordt een wandeling door de natuur van het Zwanenwater gecombineerd met yoga en meditatie.

Verder organiseert het Zwanenwater zaterdag 3 juni om 10:00 uur een jubileumwandeling waar aanwezigen alle historische verhalen over het Zwanenwater horen. Zij ontdekken hoe de natuur van nu samenhangt met de geschiedenis en het vroegere gebruik van het Zwanenwater, zoals de tijd dat het een privéjacht- en recreatieterrein van de Haarlemse industrieel, Marie Prosper Theodore Prévinaire was.

Bloemen en orchideeën
Geïnteresseerden kunnen zondag 4 juni om 10:00 uur de vele wilde bloemen en orchideeën in het Zwanenwater ontdekken. Zoals onder meer de kleurrijke bloemenpracht van ratelaar, verschillende soorten orchideeën, een echte koekoeksbloem, muizenoor, viooltjes, gele lis. De boswachter van Natuurmonumenten weet precies waar de bloemen en orchideeën staan en neemt de bezoekers mee buiten de gebaande paden.

Ter ere van het 50 jarig jubileum krijgen leden van Natuurmonumenten 50% korting op excursies in het Zwanenwater. Meer informatie en aanmelden kan via www.nm.nl/agenda/zwanenwater.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button