Sport

ZAP sluit af met nederlaag, klaar voor nacompetitie

Adverentie

Breezand – ZAP verloor maandag voor een uitverkocht huis haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen VIOS W. Het duel eindigde in 0-3 en de thuisploeg bleek niet opgewassen tegen deze sterke tegenstander. De Warmenhuizers zijn al vanaf de zesde speelronde de onbetwist koploper in de tweede klasse.

Het was heel druk op het complex van ZAP. Op het parkeerterrein stonden zes bussen die de fans van de koploper naar Breezand hadden gebracht. Toen de wedstrijd om 14.00 uur begon waren er nog maar heel weinig stoeltjes op de tribune niet bezet. Ook langs de kant stond overal veel publiek. In januari van dit jaar was ZAP uit overeind gebleven tegen VIOS en het duel eindigde in 2-2. Daarmee kreeg het team van trainer John Dobma te weinig. Deze keer zou het anders gaan. ZAP werd vorige week tegen Den Helder periodekampioen en maakt zich op voor de nacompetitie.

Het team van Dobma liet zeker geen slecht spel zien, maar in het achterhoofd zal zeker hebben meegespeeld dat er geen kaarten mochten vallen en iedereen ‘heel’ moest blijven. Het duel stond onder leiding van Manuel Uijttewaal, een zeer bekende arbiter in de regio. Het werd hem in de eerste helft niet moeilijk gemaakt en hij hield beide teams goed in bedwang. Dat bleef in het tweede bedrijf ook het geval. In het eerste kwartier waren er aan beide kanten geen kansen. In de 23e minuut kon de nummer 23 van VIOS, Kai Botman, de score openen. Doelman Devlin van den Bosch hield daarna zijn doel nog enige tijd dicht. Bij een hoekschop kreeg hij bij een sprong naar de bal een elleboog op zijn mond. Hij viel naar de grond, maar het bleek echter mee te vallen met de pijn of schade aan zijn gebit. De arbiter greep niet in en het was ook moeilijk te zien of de overtreding bewust was geweest. In de 45e minuut werd het door Vork 0-2 en dat was de bekroning van een goed opgezette aanval. Vriend en vijand wisten dat vanaf dat moment dat het duel al beslist was. In de resterende periode gebeurde er niet zo gek veel. Sfeervol bleef het wel, daar zorgde de aanhang van VIOS wel voor. Een kwartier voor tijd kon Thomas Driesse de eindstand op 0-3 bepalen.

Goede vorm keeper
Dat de score niet hoger was uitgevallen kwam door enkele goede reddingen van de in vorm zijnde Van den Bosch. Trainer Dobma accepteerde de nederlaag. “Een terecht nederlaag. VIOS is de terechte kampioen, dat zal niemand betwisten. Ik wil mijn collega Jurg Bosman dan ook feliciteren.” Bosman kwam handen tekort om alle felicitaties in ontvangst te nemen.

Dobma kijkt uit naar de eerste nacompetitiewedstrijd. “Dat is zondag 4 juni uit tegen Sporting Martinus in Amstelveen. De aanvang is om 14.00 uur. We proberen zoveel mogelijk over ze te weten te komen. We moeten in staat zijn ver te komen. We zijn er klaar voor.” De fans van ZAP hebben er alle vertrouwen in. Jan Buisman, supporter van ZAP sinds enige jaren, gaat zeker naar dit belangrijke duel. “Helaas ben ik vaak niet aanwezig bij duels van mijn favoriet. Deze keer is er geen werk in het spel en ga ik samen met drie vrienden naar Amstelveen. Dobma is een kundige trainer die precies weet hoe hij zijn jongens in de juiste vorm moet krijgen. En hij krijgt ze ook rustig.”

Vrolijk blijven
Het feest van de fans van de kampioen gaat vrolijk verder. Uitermate vrolijk verlieten ze uiteindelijk Breezand en gingen in het eigen dorp verder met feest vieren. Het moet vreemd lopen als VIOS in de eerste klasse geen aanwinst wordt. De selectie zit goed in elkaar en is hecht en het lijkt er ook niet op dat dragende spelers het team gaan verlaten. De fans en vrijwilligers van ZAP kunnen vrijdag 2 juni al in de stemming komen voor Amstelveen. De jaarlijkse vrijwilligersavond is er weer, het thema is dit jaar ZAP kan niet draaien zonder jullie. Het is namens de club een blijk van grote waardering aan al die mensen die actief bij ZAP zijn.

ZAP – VIOS 0-3 ( 0-2)
25. K. Botman 0-1, 45. Vork 0-2, 75. Driesse 0-3.
ZAP: Van den Bosch, Raateland, Kuiper, Krijger, Broersen, Dietvors, Van den Hoek (60. B. Langelaan), Bark; Vink (72. G. Langelaan), Vital, Glas (52. Raap).

Artikel geschreven door Bert Bronk

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button