Den Helder

Den Helder in de race voor titel Sportgemeente van het jaar

Advertentie:

Den Helder – Gemeente Den Helder maakt kans op de titel ‘Sportgemeente van het jaar 2023-2024’. Dit is een initiatief van Vereniging Sport en Gemeenten, NOC*NSF en VNG.

Naast gemeente Den Helder zijn ook Dordrecht, Etten-Leur, Gorinchem, Haarlem, Maastricht, Smallingerland, Veenendaal, Venray en Vught in de race voor de prijs. Gemeente Gorinchem is regerend Sportgemeente van het jaar en maakt kans om haar titel te prolongeren.

Om voor de titel Sportgemeente 2023-2024 in aanmerking te komen, konden gemeenten zichzelf kandidaat stellen. Daarvoor hebben zij gemotiveerd moeten aangeven welke visie de gemeente heeft op lokaal sport- en beweegbeleid én hoe zij dit in praktijk vorm en inhoud geven met de hele gemeente. Hoe zorgt de gemeente er bijvoorbeeld voor dat iedereen die wil sporten ook daadwerkelijk kan sporten? En met welke partijen werkt de gemeente samen om dat te bereiken? Wat doet de gemeente om ervoor te zorgen dat er voldoende sportaccommodaties zijn waarin veilig en prettig gesport kan worden? En zijn dit dan ook duurzame accommodaties? Op dit soort vragen hebben gemeenten antwoord moeten geven bij hun kandidatuur voor de titel. Ook dingen de gemeenten mee naar een extra prijs, namelijk wie het beste initiatief heeft op het gebied van lokaal sport- en beweegbeleid.

Beoordeling
Alle inzendingen worden beoordeeld door een speciale commissie met experts uit het veld. Op 4 juli worden drie genomineerde gemeenten bekend gemaakt. Deze gemeenten worden vervolgens door de beoordelingscommissie tijdens een werkbezoek stevig aan de tand gevoeld waarna er een winnende gemeente uit de bus komt.

De bekendmaking van de Sportgemeente van het jaar 2023-2024 en het winnende initiatief gebeurt op het VSG- jubileumcongres in ’s-Hertogenbosch op donderdagavond 26 september.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button