Uitgaan

Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zondag 2 juni live vanuit Wieringerwerf

Advertentie:

Wieringerwerf – Het NPO Radio 1-programma Dijkstra & Evenblij Ter Plekke zendt zondagavond 2 juni live uit vanuit De Cultuurschuur in Wieringerwerf. Presentatoren Erik Dijkstra en Frank Evenblij praten daar onder meer over de tijdelijke opvang van asielzoekers in een plaatselijk hotel.

De gemeente Hollands Kroon moet haar steentje bijdragen, vindt wethouder Mary van Gent. VVD’er Rick Boersen wil dat de gemeente pas op de plaats maakt nu de spreidingswet wankelt. Co-Med staat op omvallen. Deze huisartsenketen heeft een vestiging in Anna Paulowna die inmiddels twee maanden gesloten is. Wat betekent dit voor de toegankelijkheid van de zorg in het dorp?

Robert Kruijff van Stichting Leeuw vertelt over de uit Oekraïne afkomstige tijgers en leeuwen die hij opvangt. Marieke van Lierop is te gast. Zij verloor haar partner aan suïcide, vond steun bij lotgenoot Marieke Foppen en zij richtten samen het platform ‘Widowchicks’ op. In de Wieringermeer staan voor miljarden euro’s aan datacenters en daar komen er nog meer bij. Ook daar zal het over gaan. Singer-songwriter FLEUR verzorgt de livemuziek en Odile Schmidt brengt een ode.

Bijwonen
De onderwerpen in de uitzending zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Iedereen is van harte welkom om de uitzending op 2 juni bij te wonen. Inloop is van 18:30 tot 19:00 uur en de uitzending duurt van 19:00 tot 21:00 uur. De uitzending is ook te volgen bij BNNVARA op NPO Radio 1 en nporadio1.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button