Maritiem

Overleden marinepersoneel herdacht op Willemsoord

Advertentie:

Den Helder – Alle in het afgelopen jaar overleden mariniers en burgermedewerkers zijn donderdag herdacht. Dat gebeurde bij het monument Schaduwen van Licht op Willemsoord in Den Helder.

Exact om 11:00 uur verschenen de aanwezige mariniers in een mars op Willemsoord. Onder trom liepen zij langs de Dukdalf richting monument Schaduwen van Licht. Daar wachtten de militairen de nabestaanden op, die eerder al in de Dukdalf bijeen waren gekomen. Rond half twaalf beenden zij zich richting het monument.

Toen iedereen plaats had genomen, werd de vlag op Willemsoord halfstok gehesen. Bij de herdenking werd ook stilgestaan bij de betekenis van het monument Schaduwen van Licht. De drie silhouetten in het gedenkteken weergeven de leegte die de overledenen achterlaten. De boot bovenop het monument, met daarin drie personen, zijn de nabestaanden die doorvaren in het leven.

Vervolgens werd er een tweetal kransen gelegd voor het monument. Dit werd gevolgd door de taptoe, uitgevoerd vanaf de radarbol die voor het Marinemuseum staat. Nadat de laatste noot over Willemsoord had geklonken, volgde een indrukwekkende minuut stilte. Het officiële deel van de herdenkingsbijeenkomst werd afgesloten met het volkslied. De nabestaanden liepen daarna langs de gelegde kransen, waar sommigen zelf ook een bos bloemen achterlieten.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

1 reactie

  1. Pfff, en de volgende keer gaan we ook de mensen die het afgelopen jaar ziek zijn geweest herdenken….. Wat me verder op valt is dat alleen mariniers en burgerpersoneel worden herdacht, niet de marineman/vrouw. Van een lokale krant zou je toch mogen verwachten dat die het verschil weet tussen een marinier en een marineman/vrouw!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button