Den Helder

Ruim 1800 wandelaars voltooien jubileumeditie avondvierdaagse Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Liefst 1844 lopers hebben dit jaar deelgenomen aan de avondvierdaagse van Den Helder. Omdat dit de zeventigste editie was, had de organisatie ook routes uitgezet van 2,5 en 25 kilometer.

Voor de afstand van 2,5 kilometer was direct veel belangstelling. “Deze afstand is bedoeld voor lopers tot zes jaar”, vertelt Cora Jacobs, secretaris van de avondvierdaagse Den Helder. “In Den Helder is al de peutervierdaagse opgezet, maar de eerstvolgende afstand die daarop aansloot, was de vijf kilometer. Daarom hebben we de 2,5 kilometer gestart.” De animo voor de 25 kilometer was met vier inschrijvingen een stuk minder, maar volgens Jacobs evengoed een mooie toevoeging.

De wandelaars begonnen hun laatste etappe donderdagavond traditioneel vanaf sport- en zalencentrum De Draaikolk. Vanuit daar liepen zij naar Willemsoord-Noord, waar een dj tunes van Roxy Dekker, Joost Klein en Paul Elstak draaide. Op het parkeerterrein verzamelden zich honderden wandelaars, waaronder de voetbaltalentjes van FC Den Helder en medewerkers en cliënten van zorgorganisatie Omring. Toen het 18:45 uur was gaf Jongerenwerk Den Helder het startschot voor het laatste stuk van de route richting de Draaikolk. Onder de opzwepende muziek van ‘Follow the Leader’ volgden de wandelaars marsleider Rutger Wolters.

Beloning
Ruim een halfuur na vertrek van Willemsoord wandelden de eerste lopers de Dollardlaan in. Veel vrienden en familieleden hadden zich daar rondom De Draaikolk verzameld om de wandelaars van een mooie bos bloemen of lekkere snack te voorzien. Binnen wachtte de echte beloning in de vorm van een medaille. In de sporthal aan de Dollardlaan werden ook nog enkele andere prijzen uitgereikt, waaronder de zangprijs en de prijs voor grootste groep.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button