112Hollands KroonVideo

Uitbreiding voor brandweerkorps Den Oever (video)

Den Oever – Om als vrijwilliger bij de brandweer te zijn moet je heel wat in je mars hebben. Het is niet meer zoals vroeger. Tegenwoordig wordt heel wat van je gevraagd en moet je heel wat opleidingen volgen voordat je op de wagen mee mag.

Een brandweerman moet niet alleen een brand bestrijden, maar wordt ook ingezet bij ongevallen en dergelijke. Niet zomaar iets dus. Veel korpsen zijn dan ook naarstig op zoek naar nieuwe collega’s.
Karma Scheepe en Sebas Maats zijn de nieuwelingen van het korps in Den Oever. Ze hebben een tweejarige opleiding voltooid en kunnen nu dus volledig worden ingezet. Postcommandant Co Klein heeft nu 15 vrijwilligers waar hij 24/7 op rekenen kan. Elke maandagavond wordt er geoefend en het korps wordt veelvuldig ingezet op bijvoorbeeld de A7 en de Afsluitdijk.

Vijftien lijkt genoeg, maar niet iedereen is altijd beschikbaar en dus blijft het zoeken naar nieuwe vrijwilligers. Kijk voor meer informatie over het vrijwilligerswerk bij de brandweer op de website van het korps.

Niet alleen het korps Den Oever zoekt mensen, ook andere korpsen zijn naarstig op zoek naar vrijwilligers die zich in willen zetten voor de medemens. Belangstellenden kunnen altijd een kijkje nemen op de oefenavond, die over het algemeen op maandagavond is.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button