Hollands KroonZakelijk

Bedrijvenpark Robbenplaat-Zuid: de ideale locatie voor Royal ZAP

Advertentie:

Hollands Kroon – Pootgoed- en zaaizaadcoöperatie Royal ZAP wordt op 29 juni aanstaande officieel eigenaar van een 9.500 vierkante meter grote kavel op het nieuwe bedrijvenpark Robbenplaat-Zuid in Wieringerwerf. “We hadden al heel lang de wens om te verhuizen”, vertelt Royal ZAP-directeur Gerard de Geus. “Nu hebben we eindelijk de ideale plek gevonden om te groeien en onze toekomstvisie vorm te geven.”

De wortels van Royal ZAP liggen in de kleigrond van Ewijcksluis. Daar zijn nog altijd de grote aardappelloodsen gevestigd. Wieringerwerf is echter geen onbekend terrein voor de aardappelcoöperatie: “Sinds de overname van Semagri Holland in 2017 houden we kantoor aan de Havenweg in Wieringerwerf”, vertelt Royal ZAP-directeur Gerard de Geus. “De overstap naar Bedrijvenpark Robbenplaat-Zuid is voor ons dus een logische stap. Nu zijn we steeds aan het ‘heen-en-weren, straks zijn al onze activiteiten op één plek geconcentreerd met voldoende ruimte om door te groeien. De nieuwe locatie is ideaal: het ligt een stuk centraler dan Anna Paulowna en bevindt zich midden in ons belangrijkste teeltgebied. En dankzij de ligging aan de A7 is Robbenplaat-Zuid uitstekend te bereiken.”

ZAP is de oudste zelfstandig opererende pootgoed- en zaaizaadvereniging van Nederland. Op 8 oktober 2013 vierde de vereniging haar eeuwfeest en werd het predicaat ‘Royal’ aan de bedrijfsnaam toegevoegd. Met de overname van Semagri Holland, producent van kwalitatieve zetmeel-pootaardappelen, ontstond een sterk bedrijf met veel ervaring in de productie van hoogwaardig uitgangsmateriaal voor aardappelen en zaaigranen.

De hele wereld over
De Geus: “Wij zorgen voor korte lijnen tussen de telers en de afnemers en doen er alles aan om inkoop en verkoop voor onze leden zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Uiteraard speelt ook kennis een belangrijke rol. Om die up to date te houden reizen onze medewerkers de hele wereld over om kennis op te doen. Niet alleen over nieuwe kruisingen, potentiële aardappelrassen en graansoorten, maar ook over klimaatveranderingen en het wel en wee op de wereldmarkten.”

In de geschiedenis van Royal ZAP zal de datum 29 juni 2021 een belangrijke mijlpaal markeren. Op die dag komt de kavel van 9.500 vierkante meter op Bedrijvenpark Robbenplaat-Zuid officieel in handen van Royal ZAP. Wanneer de bouw gaat beginnen is nog niet zeker. De Geus: “Gezien de drukte in de bouwsector en de hoge materiaalprijzen hebben we besloten niets te gaan overhaasten. Wat ik wel kan vertellen is dat we waarschijnlijk beginnen met de bouw van het nieuwe kantoorpand en een kleine loods. In een later stadium zullen dan de grote loodsen volgen.”

Over Robbenplaat-Zuid
Robbenplaat-Zuid is een kleinschalig bedrijvenpark in Wieringerwerf bestaande uit 12,5 hectare flexibel uit te geven kavels. Projectontwikkelingsmaatschappij Wieringermeer (POW) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het bedrijvenpark.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button