College presenteert planning De Kleine Werf: Ingebruikname 2026

Den Helder – Het college B&W heeft in een raadsinformatiebrief de planning voor de bouw van horecaplein De Kleine Werf op Willemsoord gepresenteerd aan de raad. Dit deed het college naar aanleiding van een aangenomen motie van de Stadspartij. In die motie verzochten zij het college om duidelijkheid te geven over de inspraakprocedure en de beoogde planning.

Als alles volgens schema verloopt moet de bouw medio 2024 starten. De nieuwbouw is dan in 2026 gereed voor ingebruikname. Voorafgaand hieraan zal er een proces plaatsvinden waarbij Zeestad de overeenkomst aangaat met de ontwikkelaar en waarbij deze ontwikkelaar de omgevingsvergunning moet aanvragen. Momenteel zijn er nog geen overeenkomsten met ontwikkelaars, ondanks het feit dat door aannemersbedrijf A. Tuin eerder werd gezegd dat zij al jaren in gesprek zijn met de gemeente over de plannen. Er zal pas een overeenkomst worden gesloten als het uitwerkingsplan gereed is.

Een voorwaarde voor dit uitwerkingsplan is de uitvoering van een zogenaamd ladderonderzoek voor zowel horeca- en hotelcapaciteit. Ook dit werd bepaald door het aannemen van de motie van de Stadspartij. Om de huidige horeca te beschermen wil de gemeenteraad dat er eerst een onderzoek komt naar de vraag en aanbod, om te voorkomen dat de markt oververzadigd wordt. In een toelichting hierover verklaarde wethouder Michiel Wouters dat de uitkomst van dit onderzoek eerst besproken zal worden met de raad, waarna gekeken wordt of de planning die er nu ligt ook zo uitgevoerd kan worden.

Mobiele versie afsluiten