Hollands Kroon

Lancering Groene Warmte campagne

Advertentie:

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon stemde 24 juni in met het groene warmteplan (de zogenaamde Transitievisie Warmte). Hierin beschrijven ze hoe zij voor 2050 kunnen overstappen van aardgas naar schone bronnen om mee te verwarmen en koken. Om inwoners mee te nemen in de route naar een aardgasvrij Hollands Kroon, lanceert de gemeente een campagne. Deze start met een energiebespaaractie. Woensdag 30 juni is de aftrap in Hippolytushoef.

Overstappen naar groene warmte is een flinke operatie. De gemeente ondersteunt alle inwoners bij deze overstap, door te informeren over techniek en financiering, inwoners samen te brengen en te helpen. Op 30 juni is er een energiebespaaractie. Tijdens deze actie krijgen 1.000 huurders en 1.000 woningeigenaren uit Hollands Kroon persoonlijk bespaaradvies van een onafhankelijke energiecoach. Dat levert energiebesparing, comfort én geld op. Vanaf 30 juni kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een scan via duurzaam.hollandskroon.nl. In de nazomer gaan de adviseurs op pad.

30 juni wordt een vrolijke dag vol informatie en interactie. Energiecoaches voeren de eerste scans uit in Hippolytushoef. Ook wordt de energiebespaarkrant uitgereikt, de eigen krant van gemeente Hollands Kroon, vol tips om energiegebruik te verminderen. Deze dag staat de mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket op het Kerkplein. Daar kunnen inwoners terecht voor alle vragen over energiebesparing en subsidies. In de trailer zijn vele verduurzamingsmaatregelen te zien. Ontdek hoeveel geluid een warmtepomp maakt of hoe een zonnepaneel er van dichtbij uitziet. Er is mogelijkheid om tussen 10.00 en 17.00 uur langs te komen voor alle informatie.

Daarnaast zijn op 30 juni ook adviseurs Duurzaamheid aanwezig op het Kerkplein, voor wie wil sparren of gewoon een vraag wil stellen. Iedereen is van harte welkom.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button