Den HelderPolitiek

Mediator benoemd inzake geschillen Rob Scholte museum

Advertentie:

Den Helder – In de zaak tussen de gemeente Den Helder en het Rob Scholte museum is een mediator aangewezen. Op 21 juni jongstleden is ter zitting bij het Gerechtshof Amsterdam overeenstemming bereikt. De gemeente is blij dat de mediation nu van start kan gaan.

De kosten van de mediation worden door de gemeente betaald en dus niet verdeeld tussen de verschillende partijen. Dit was volgens wethouder Michiel Wouters onvermijdelijk: “Als wij dit niet hadden gedaan had er geen mediation kunnen plaatsvinden.” De kosten die dan gemaakt hadden moeten worden voor de juridische procedure wegen waarschijnlijk zwaarder dan de kosten voor mediation volgens Wouters.

Voor de mediation wordt circa vier maanden uitgetrokken. Nog vóór het zomerreces zullen de gesprekken van start gaan. De hoop van de gemeente is om te bekijken of een minnelijke oplossing mogelijk is. “De voorkeur gaat daarbij uit naar een totaaloplossing voor alle lopende kwesties tussen partijen”, aldus het bestuur.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button