Den HelderPolitiek

Meer steun voor digibeten in Den Helder

Den Helder – De gemeente gaat een aantal middelen inzetten om digibeten beter te ondersteunen. Op 15 februari van dit jaar is er door de raad een motie van de PVV en Senioren Actief aangenomen waarin het college opgedragen werd om te onderzoeken hoe de dienstverlening voor digibeten verbeterd kan worden. Wethouder Remco Duijnker heeft de raad nu geïnformeerd over de voortgang.

De gemeente heeft samen met hun partners gekeken hoe zorg en ondersteuning in deze digitaal wordende wereld vorm gegeven kan worden. “De digitale snelweg gaat echt heel hard en de mensen die lastiger mee komen moeten we hierin ondersteunen”, gaf de portefeuillehouder aan in een toelichting. Ook noemde Duijnker een voorbeeld van een inwoner die hij heeft gesproken, die niet wist hoe hij bijvoorbeeld een bijlage bij een mail kon voegen. Deze mensen moeten ook volledig mee kunnen doen vindt hij.

Er wordt nu door de gemeente gewerkt aan een tweeledige aanpak. Enerzijds willen ze een platform ontwikkelen voor vrijwilligers, waar trainingen en cursussen worden aangeboden om hun vaardigheden te verstevigen. Anderzijds wordt er gewerkt aan de informatiedeling. Voor dit laatste is overleg gevoerd met seniorenorganisaties over hoe het delen van relevante informatie bevorderd kan worden. Dit is namelijk het overgrote deel van de doelgroep. De bibliotheek kan hierin volgens de wethouder een belangrijke rol spelen. De komende maanden zal er een flyer met relevante informatie worden verspreid.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

1 reactie

  1. ze kunne ook die achterlijke digitalisering iets minder snel er door rammen……..

Back to top button
%d bloggers liken dit: