Hollands KroonUitgaan

Michaëlskerk opent deuren voor bezoekers

Advertentie:

Oosterland – De deuren van de Michaëlskerk in Oosterland worden vanaf deze week in weer geopend voor bezoekers die de schoonheid, rust en stilte in een van de oudste gebouwen van Noord-Holland willen ervaren.

Elke donderdag tot en met zondag, in juli en augustus, zijn de deuren van de pleisterplaats aan het Wad geopend tussen 13.30 uur en 16.30 uur. De afgelopen maanden was het gebouw grotendeels gesloten vanwege de coronamaatregelen. Wel werden trouwe volgers van Zin in Oosterland via online initiatieven op de hoogte gehouden en ontstond een ‘digitale expositie’ met teksten, illustraties en video’s.

Tijdens de openingsdagen kunnen bezoekers in het gebouw op adem komen, een kaarsje branden en bijvoorbeeld het bijzondere Teschemacherorgel, zwaard van watergeus Willem Bloys van Treslong of de oude crypte bewonderen. Vrijwilligers die de bezoekers ontvangen kunnen bovendien allerhande informatie delen. Vanzelfsprekend worden de voorzorgsmaatregelen om het corona-virus terug te dringen gerespecteerd. Meer informatie: www.zininoosterland.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button