Den Helder

Steentje van de Paddestoel te koop op Juttersmarkt

Adverentie

Den Helder – Met veel geraas en stukje bij beetje legde afgelopen maandag “de Paddestoel” in de Beatrixstraat het loodje. Tot spijt van veel Nieuwediepers, die goede herinneringen hebben aan de lunchroom die hier ooit gevestigd was. Nu maakt hij plaats voor nieuwe ontwikkelingen en een facelift van de Beatrixstraat. Het voormalige V&D-pand krijgt de bestemming woningbouw (Het Warenhuys). Maar ook kunst krijgt een plek.

Kunsthal 45 en de Kunstuitleen willen in de kelder van de voormalige V&D een inspirerende, educatieve en laagdrempelige culturele ruimte inrichten, waar nieuwe initiatieven zich kunnen ontplooien. Met verschillende acties zal het hiervoor benodigde geld bij elkaar gebracht worden. Een van die acties sluit aan op de Paddestoel.

Wie een aandenken aan de Paddenstoel wil hebben en daarmee bovendien “Kunst in de Kelder” mogelijk wil maken, kan dat nu doen met de aanschaf van een herinneringssteentje van de Paddenstoel. Een bijgeleverde foto van Jan Theun van Rees geeft een beeld van de binnenzijde van de lege lunchroom, zodat iedereen een mooie herinnering aan de Paddestoel kan bewaren.

De steentjes zijn vanaf 6 juli te koop op de Helderse Juttersmarkt, voor een bedrag van €10,-. Daarnaast zullen ze, zolang de voorraad strekt, ook te koop zijn in Kunsthal 45, De Kunstuitleen en bij de Citymarketing Experience Store op de hoek van de Spoorstraat/Julianaplein.

Dit initiatief van de Kunstuitleen en Kunsthal45 is mede mogelijk gemaakt dankzij een match van De Helderse Uitdaging. Deze match is met veel enthousiasme opgepakt door Slot Reclame die de geschenkverpakking van de steentjes voor zijn rekening neemt en op deze manier “een steentje bijdraagt” aan dit initiatief. Van alle kanten is er steun. Zo ook van fotograaf George Stoekenbroek, die met de bijgaande foto zijn bijdrage levert aan deze actie.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button