Texel

Texel heeft een nieuw strand

Adverentie

Texel – Texel heeft een nieuw strand gekregen. De zandsuppletie tussen Paal 9 en Paal 13 bij Den Hoorn aan de west kant van het eiland is inmiddels afgerond. Het bedrijf Boskalis heeft al hun spullen opgeruimd en de strandhuisjes worden weer op hun plek gezet. Het strand, wat was afgesloten voor het publiek, is weer geheel toegankelijk voor publiek.

Zandsuppletie was hard nodig. Het strand was inmiddels zo smal geworden dat het niet meer verantwoord werd geacht om strandhuisjes te plaatsen en met storm en hoogwater kwam het water tot aan het strandpaviljoen. Het strand is nu flink breder gemaakt door middel van het opspuiten van nieuw strand. Het verschil tussen het oude smalle strand en het nieuwe brede strand is mooi te zien op de drone foto’s gemaakt tijdens de werkzaamheden kort geleden. Rijkswaterstaat heeft ruim één miljoen kuub zand opgespoten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button