Hollands KroonPolitiek

Weinig steun voor motie van wantrouwen tegen wethouders Mesker en Groot

Hollands Kroon – Er was maar weinig steun voor de motie van wantrouwen die LADA, GroenLinks en Anders! indienden aan het adres van de wethouders Theo Groot en Theo Meskers. Naast de indieners was er enkel OHK die achter de motie stond.

De reden voor het indienen van de motie was de onjuiste informatie die het college had verstrekt over de dieselvoorraad bij de datacenters op Agriport. Het college heeft toegegeven dat de informatie over de hoeveelheid brandstof niet klopte en had zich hiervoor verontschuldigd en de informatie gecorrigeerd, maar dit is voor de indieners van de motie onvoldoende: “Het is moeilijk geworden om door het college verstrekte informatie op waarde te schatten en wij zeggen daarom het vertrouwen op in de wethouders”, aldus fractievoorzitter van LADA Henk van Gameren.

Veel andere partijen hadden weinig goede woorden over voor de motie. De motivering ervoor is volgens Sjaak Vriend van het CDA onvoldoende: “Een motie van wantrouwen is het sterkste middel dat je kan inzetten. Dat zou alleen passen wanneer het college doelbewust informatie heeft achtergehouden. Dat is niet het geval.” Vriend sprak daarna zijn vertrouwen uit in het bestuur en stelde tevens dat je het college niet volledig verantwoordelijk kunt houden voor informatie die zij van andere partijen ontvangen. Liesbeth Vlietstra van D66 noemde de motie “bijna ongepast”.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button