Den HelderVideo

Helderse mascotte Bertus heeft nu een eigen kunstwerk (video)

Advertentie:

Den Helder – Wie aan de Helderse mascotte denkt, denkt aan zeehond Bertus. Van 2000 tot 2021 zwom Bertus rond in de wateren van Den Helder. Na het overlijden van Bertus startte Mirjam Dijk een crowdfundingsactie voor een kunstwerk en dat werd donderdagochtend bij Zeestad Staal onthuld.

Bertus werd een icoon in de haven omdat hij bij de zeelieden altijd een visje kwam halen. Bert de Groot, bedrijfsleider op de visafslag, sloot een innige vriendschap met Bertus. Hij maakte onder meer talloze filmpjes en foto’s die hij via social media verspreidde. “Het is hartstikke mooi geworden, het vervangt natuurlijk niet de echte Bertus, maar het is een mooi aandenken”, zegt De Groot.

Mirjam Dijk geeft aan dat de komende jaren het kunstwerk te zien zal zijn op verschillende evenementen in Den Helder. “Het kunstwerk gaat ook langs bejaardentehuizen en langs scholen, om daar de geschiedenis van Bertus te vertellen”, zegt Mirjam Dijk. “Het hoogtepunt is Sail 2023, daar zal Bertus ook ‘shinen’”.

Toon meer

Sanne Scharloo

Sanne Scharloo werkte tussen januari 2020 en september 2022 als AV-specialist bij Regio Noordkop. Inmiddels heeft ze haar carrière voortgezet als editor bij Nienke Plas.

Wellicht ook interessant

Back to top button