Hollands KroonJeugd

Nog vijf plaatsen in Hollands Kroon krijgen een nestschommel

Advertentie:

Hollands Kroon – Naar aanleiding van een in december unaniem aangenomen motie wil het college van Hollands Kroon €27.500,- uittrekken voor het aanleggen van nestschommels in Wieringerwaard, Zijdewind, Barsingerhorn, Oosterland en Kreileroord. Daarmee heeft straks iedere kern zo’n schommel, die ook gebruikt kan worden door (meervoudig) gehandicapte kinderen.

Met de motie besloot de raad dat in alle nieuwe of te vervangen speeltuinen tenminste één speeltoestel moest komen dat ook toegankelijk is voor mindervaliden. Zo worden de gemeentelijke speeltuinen steeds toegankelijker. Daarnaast zou iedere speeltuin een nestschommel moeten krijgen. Deze kunnen ook gebruikt worden door meervoudig gehandicapte kinderen.

Het college heeft geïnventariseerd waar deze schommels allemaal al hangen: “Op dit moment zijn er al 20 nestschommels aanwezig binnen de gemeente. Om in elke kern minimaal één nestschommel te krijgen moeten er nog vijf geplaatst worden.” In Wieringerwaard, Zijdewind, Barsingerhorn, Oosterland en Kreileroord is er nog niet zo’n schommel, maar daar komt verandering in: De gemeente zal een leverancier opdracht geven ook deze te plaatsen. De totale kosten komen uit op €27.500,-. Dit wordt opgenomen in de tweede bestuursrapportage.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button