Den Helder

TEDxDenHelder en de Helderse Uitdaging dagen samen alle goede doelen uit

Den Helder – Tijdens TEDxDenHelder, op 25 oktober, wordt een veiling gehouden voor het goede doel. De organisatie van TEDxDenHelder heeft dit keer de Helderse Uitdaging als het goede doel bestempeld. Deze stichting bestaat juist om andere stichtingen en verenigingen te helpen. Dit jaar bundelen ze hun krachten met de TEDxDenHelder Uitdaging!

“Het bedrag is natuurlijk nog niet bekend, maar tijdens de vorige editie was de opbrengst ruim € 2.000,-”, vertelt Michael van Alderwegen, mede-initiatiefnemer van TEDxDenHelder. “Een mooi bedrag dat we natuurlijk hopen te evenaren, maar nog liever willen verbeteren! Het bestuur van de Helderse Uitdaging heeft namelijk besloten de opbrengst van de veiling beschikbaar te stellen voor verenigingen en stichtingen uit de hele gemeente Den Helder en daarom maken we er deze keer de TEDxDenHelder Uitdaging van!”

Karin van Harteveld, voorzitter van de Helderse Uitdaging is er blij mee. “Wij zijn zelf ook een stichting, maar het is onze kernactiviteit om verenigingen en stichtingen in Julianadorp en Den Helder te helpen door hun hulpvragen te realiseren. Wij matchen hulpvragen met het niet-financiële aanbod vanuit het bedrijfsleven. Simpel gezegd zijn wij een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van materialen, kennis en menskracht. En dit doen wij altijd alleen met gesloten portemonnee. Toch zijn er zijn soms wensen van organisaties die wel een financiële ondersteuning nodig hebben. Door de opbrengst van de veiling hiervoor beschikbaar te stellen, willen wij de organisaties dit keer een financieel steuntje in de rug geven.”

TEDxDenHelder Uitdaging
Heeft de vereniging of stichting een wens? Een wens die alleen haalbaar lijkt met een financiële bijdrage? Dan komt die wens nu ineens een stuk dichterbij. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een videopitch maken van maximaal 1,5 minuut. In deze pitch vertel je wat de wens van jouw vereniging of stichting is, waarom je hier geld voor nodig hebt en hoeveel. Ga voor meer informatie over de voorwaarden van de TEDxDenHelder Uitdaging naar www.helderseuitdaging.nl en voor kaarten voor TEDxDenHelder naar www.tedxdenhelder.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button