Den Helder

Den Helder tijdelijk transferium ’s middags volop in gebruik

Advertentie:

Den Helder – Al voor de eerste verkeersdrukte op vrijdagmiddag 30 juni met Sail en de Marinedagen is het tijdelijk transferium bij Kooypunt en Den Helder Airport volop in gebruik. Op donderdagmiddag 29 juni stonden al bijna honderd auto’s opgesteld. Op vrijdagmiddag om 12.00 uur nog voor de grote middagtoestroom was het aantal al flink gestegen.

Verkeersregelaars begeleiden dit weekend het drukke (auto)verkeer zoveel mogelijk in goede banen. Van de pendelbussen wordt door een redelijke groep mensen gebruik gemaakt en ook kiezen veel bezoekers en inwoners er voor om de fiets te pakken. Toch rijden er ook nog lege bussen, dus er is nog extra capaciteit. Dit laatste is omdat er ook mensen opgehaald worden en hangt samen met wisselende drukkere en rustige tijdstippen.

Gelet op de file die vrijdagmiddag in de weekendspits en zaterdag bij Kooypunt ontstaat zijn het tijdelijke transferium en de pendeldienst een welkome oplossing voor het topdrukke zomerweekend. Bezoekers van Sail en de Marinedagen worden op zaterdag en zondag door de organisatie daarom ook van harte uitgenodigd om van de parkeerplaats en de shuttlebussen gebruik te maken.

Toon meer

Richard de Graaf

Richard is werkzaam bij Regio Noordkop als weekendredacteur. Hij is bereikbaar via richard@regionoordkop.nl Nieuws voor de omroep? Stuur het naar nieuws@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button