Den Helder

Feestje bij het Julianadorper Dweil Feest in het Loopuytpark

Advertentie:

Juliandorp – Een zonnetje, kraampjes en kleedjes met allemaal koopwaar en als kers op de taart, zeven Dweilorkesten die met een muzikale show een feestelijke stemming maakten. Of je nu op een terrasje zat of langs de kleedjes struinde, je kwam ze overal tegen. De tweede editie van het Juliandorper Dweil Feest was zeker geslaagd, met een meezingend en bewegend publiek en volle terrassen.

Optreden bij een terras (DHfoto)

De zeven deelnemende orkesten traden op bij de terrassen van Café de Zaak, Grand Café 1909, Resaurant Effe in ’t Dorp en sportvereniging JVC. Bij elk terras zitten twee juryleden die de orkesten beoordelen op muzikaliteit en interactie met het publiek. Er is bij de samenstelling van de jurykoppels voor gezorgd dat er één lid is met een muzikale achtergrond en voor de beoordeling op interactie met het public zat een oud ‘Maestro Julianadorp’ deelnemer in de jury. Eigenlijk is het een gezellig feest en wordt het liever geen wedstrijd genoemd. De organisatie heeft het liever over een compliment en stimulans voor de deelnemende orkesten.

Het dweilorkest van Kunstzin gaf pas vlak voor de finale een optreden. “De leden van ons orkest begeleiden de deelnemende orkesten”, aldus voorzitter Michel Kloos. “Hier is voor gekozen om het de deelnemende orkesten wegwijs te maken en het programma soepel te laten verlopen. De begeleiders deden tijdens het optreden van ‘hun orkest’ lekker mee om het publiek mee te trekken, zo zagen we zelfs een heuse polonaise ontstaan.

Bij de eerste editie waren er zes orkesten, dit jaar waren er zeven deelnemers en voor volgend jaar willen ze gaan voor tien orkesten. Die volgende editie gaat er komen en sterker nog: Kloos wil dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden. Om deze woorden kracht bij te zetten wordt gelijk de vastgestelde datum voor het komende jaar genoemd: zondag 29 juni 2025.

 

Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button