Uitgaan

Zomerse Roofvogelspotting bij Balgzand

Advertentie:

Den Helder – Op het Wad bij Balgzand zitten altijd veel vogels. Ook roofvogels, zoals de slechtvalk, de torenvalk of de buizerd. Tijdens de excursie van Landschap Noord-Holland kunnen geïnteresseerden ze zelf spotten.

Deze vogels, samen met tal van andere vogelsoorten, maken het Balgzand tot een bijzonder rijke locatie voor vogelspotters en natuurliefhebbers, vooral tijdens de zomermaanden wanneer de vogelpopulatie op zijn hoogst is. Naast het observeren van deze roofvogels, kunnen personen ook getuige zijn van het begin van de vogeltrek, waarbij verschillende soorten vogels zich voorbereiden op hun reis naar warmere gebieden. Ook is er een kans om jonge vogels te zien die net uit het ei zijn gekomen en zich ontwikkelen in hun natuurlijke habitat.

Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de Kooyhoekschor, waar bij hoog water de meeste vogels zitten. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig. De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer. Onderweg wordt regelmatig gestopt om vogels die in en langs het kanaal zitten of in de Balgzandpolder, te bekijken. Bij het keerpunt wordt de dijk opgegaan. Hier is een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor.

Meer informatie
Er is een telescoop beschikbaar, maar personen met een verrekijker worden aangeraden deze mee te nemen. Deze excursie vindt plaats op zondag 14 juli van 13:00 tot 15:00 uur en is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Het vertrekpunt is bij Informatiepunt ’t Kuitje. Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl.

Toon meer

Alicia Vos

Alicia Vos is weekendredacteur- / verslaggever voor Regio Noordkop en Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via de redactie, per e-mail: alicia@regionoordkop.nl en telefonisch via 0625112486.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button