Hollands KroonSport

Menmarathon Wieringen wordt een feestje

Advertentie:

WIERINGEN – Na een sabbatical van een jaar gaat dit jaar de twintigste Samengestelde Menmarathon Wieringen (SMW) van start en wel op zaterdag 10 augustus. Het wordt een feestje met bijzondere hindernissen, een prachtig parcours en zelfs deelnemers niet alleen uit de regio maar eveneens uit het buitenland. De inschrijvingen lopen voortvarend, de organisatie verwacht dan ook het maximale aantal deelnemers. Er kan worden deelgenomen door wedstrijdrijders, menners met sulky en onder de man, dus ruiter en paard.

De organisatie heeft een gok genomen door het evenement te verplaatsen naar zaterdag, om zodoende meer wedstrijdrijders aan te trekken. ‘Dit jaar zullen bijna alle hindernissen op het hoofdterrein te zien zijn. Maar één hindernis is uniek voor onze menmarathon, er komt er één achter dijk! Ja, eindelijk is het gelukt en hoe mooi kan het zijn dat het publiek vanaf het hoofdterrein eventjes gaat kijken achter dijk en visa versa. Verder zal er een rondje om de kerk gereden kunnen worden. Een enorme, op schaal nagemaakte kerk, zal een eye-catcher zijn voor een van de hindernissen. Met de organisatie van dit evenement willen we Wieringen weer op de kaart zetten wat betreft de paardensport’, vertelt Jeanine Waiboer, namens de organisatie.

De dressuurproef en vaardigheid worden verreden op het hoofdterrein op Stroe, gelegen nabij de Heidense Kapel. Tijdens de dressuurproef en vaardigheid laat de menner zien hoe hij/zij de aanspanning onder controle heeft. Voor de vaardigheid wordt er kegelparcours gereden, waarbij het de bedoeling is om het parcours zo snel mogelijk te rijden en dat de ballen op de kegels blijven liggen. Voor elke bal die valt krijgt de combinatie strafpunten. Dit alles vraagt behendigheid en weten wat de aanspanning aan kan. De verzamelde punten zijn onderdeel van het totale puntenaantal over de onderdelen.

De marathon, dit jaar met acht hindernissen, zal rond 12.00 uur starten. Het wegtraject, van ongeveer vijftien kilometer, bestaat uit drie onderdelen waarin het uithoudings- en doorzettingsvermogen van de combinatie getest wordt. Het parcours start met een traject van acht kilometers, deze kilometers moeten binnen een vast gestelde tijd worden afgelegd. Na deze warming-up volgt de veterinaire controle, als alles in orde is volgt het hindernisparcours.

Het hoofdterrein is vrij toegankelijk en de verrichtingen in de marathon hindernissen zijn vanaf de openbare weg te volgen. Het laatste nieuws vind je op de SMW Facebookpagina.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button