Defensie

Flyby voor verongelukte Erwin Warnies

Den Helder – Tijdens de uitvaart van de omgekomen LTZ 2 OC Erwin Warnies, op zaterdag 1 augustus, zal er een Flyby in zogenaamde “Missing man” formatie plaatsvinden boven Den Helder. De flyby vindt tussen 11.30 en 12.00 uur plaats.

De uitvaarten van Christine Martens en Erwin Warnies vinden plaats op vrijdag 31 juli en zaterdag 1 augustus en zijn in besloten kring. Omdat Erwin en Christine deel uitmaakten van een helikopterbemanning en ze zijn overleden tijdens een inzet, is het voor defensie gebruikelijk om een laatste eregroet vanuit de lucht te brengen. Om die reden verzorgt het Defensie Helikopter Commando bij beide uitvaarten een traditioneel eerbetoon aan deze overleden collega’s middels een flyby.

‘Missing man’
Vier helikopters van het Defensie Helikopter Commando zullen in formatie overvliegen. Eén helikopter breekt boven de uitvaartlocatie weg van de formatie. Dit een “missing man formatie”. Omdat de formatie met helikopters voor aanvang al in het gebied zijn, kan dit ook zichtbaar of merkbaar zijn in het luchtruim in de omgeving van Den Helder en mogelijk van Texel.

Martens en Warnies kwamen op 19 juli om het leven toen de NH90 maritieme gevechtshelikopter te water raakte in het Caribisch gebied. Op zaterdag 25 juli zijn de lichamen van Christine en Erwin aangekomen op vliegbasis Eindhoven, waar ze na een korte ceremonie zijn overgedragen aan de families.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button