Hollands KroonMaritiem

Het varen kan weer beginnen

Den Oever – Het voorseizoen werd beheerst door de Covid-19 problematiek. Zowel het Wieringer Skuutje WR60 als de Wieringer Aak WR4 konden voor de lock-down nog net bij de werf van Maarten van der Kuijl in De Haukes op de kant worden gezet en hun jaarlijks onderhoud ondergaan. Daarna werden ze bij de Watersportvereniging Amstelmeer ‘opgelegd’.

Inmiddels liggen de schepen, de WR4, de WR60 en de WR173, weer in de Historische Hoek van de haven van Den Oever en hoeft er niet meer met een beperkte bemanning gevaren te worden. Dit jaar gaan het Vistival, de Visserijdagen in Enkhuizen, de Flora- & Visserijdagen in Den Oever en Sail Amsterdam niet door. Wat betekent dat er dit jaar een behoorlijk gat geslagen wordt in de financiering van de schepen die maar deels door de reserves kan worden opgevangen.

Ook heeft de Covid-19 problematiek gevolgen voor de cursus “Zeilen voor Landrotten”, de cursus op het Wieringer Skuutje WR60 voor personen, jong of oud, vrouw of man, die nauwelijks of geen zeilervaring hebben. Na de voorlichtingsavond begin maart is er afgelopen week een keer met elkaar gevaren. Er wordt gekeken of de cursus na de zomervakantie in september zal worden opgepakt of dat die volgend jaar pas echt gaat beginnen.

Schipperscursus
Het is de bedoeling dat meer leden van de werkgroep “Reilen en zeilen met het Skuutje” in de toekomst zelfstandig met het Skuutje kunnen varen. Daarom heeft nu een aantal keer de Schipperscursus plaatsgevonden. Tijdens deze cursus wordt intensief geoefend met lastige situaties. Voorbeelden daarvan zijn wegvaren van lagerwal, vastlopen op het Wad, reven tijdens het zeilen, manoeuvreren op de zeilen omdat de motor het laat afweten en een onverwachtse breuk van een val.

Zeker nu dit jaar belangrijke inkomsten zijn weggevallen is de verhuur van het Skuutje essentieel. Het schip is, inclusief schipper, te huur voor groepen tot circa 6 personen voor tochten van 3 tot 8 uur. Interesse? Neem contact op met info@wr60.nl of per telefoon via 06-20 13 53 37. Ook grotere groepen kunnen contact opnemen, want ook voor hen zijn er diverse mogelijkheden.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button