Den HelderSport

Kinderen met beperking kunnen voetballen op Try Out Park

Adverentie

Den Helder – De bal vangen, ermee dribbelen over de vloer om hem met een druk op de knop regelrecht in het doel te schieten. Dat is wat de voetbalschieter kan. Een instrument dat aan een rolstoel gekoppeld wordt en waarmee kinderen (of volwassenen) kunnen scoren alsof ze Ronaldo zelf zijn. Woensdag 18 augustus staat een aantal van deze voetbalschieters op het Try Out Park Den Helder. Iedereen in een rolstoel die ook een keer wil voetballen, kan zich aanmelden voor een tijdvak.

De voetbalschieter is een idee uit de koker van Michiel van den Boom van Boomdesign. “Ik vind dat kinderen met een beperking ook lekker mee moeten kunnen doen in de gymzaal. Iedereen heeft het recht om voetbal te spelen”, is zijn opvatting. Met de voetbalschieter kunnen kinderen met en zonder beperking met elkaar voetballen. De schieter is een soort grijparm die aan een elektrische rolstoel wordt vastgemaakt. “Je moet het zien als een robotarm die de bal kan vangen en wegschieten. Dat wegschieten gebeurt met een druk op de rode knop. Een mooi strak schot recht op je doel. Speelt je tegenstander de bal terug, dan pakt de schieter de bal op en kun je weer terugschieten”, licht de uitvinder toe.

Woensdag 18 augustus neemt Michiel van den Boom vier of zes voetbalschieters mee naar het Try Out Park Den Helder. Jordy van Kesteren is namens Team Sportservice betrokken bij de organisatie van deze zes weken lange sport- en cultuurvakantie. In de megatent die opgesteld staat op de oude rijkswerf Willemsoord zijn elke werkdag tijdens de zomervakantie activiteiten voor jeugd vanaf 10 jaar.

Demodag
“Een vol programma dat we op verzoek van de gemeente en in samenwerking met onder andere Triade en MEE & deWering hebben neergezet. En toen kregen we een verzoek van Michiel. Hij wilde graag een demodag geven over zijn redelijk nieuwe uitvinding. Een prachtig voorstel vonden wij direct. Dus we hebben een gaatje kunnen maken in ons Try Out Park-programma en de achttiende gereserveerd voor de voetbalrobots”, vertelt buurtsportcoach Jordy.

De schietrobots zijn er op 18 augustus van 10.00 tot 17.00 uur en inmiddels zijn cliënten van ’s Heeren Loo en Esdégé-Reigersdaal uitgenodigd om ze uit te proberen. Daarnaast is er plaats voor andere kinderen met een beperking die mee willen voetballen in hun elektrische rolstoel. Afhankelijk van het aantal deelnemers wordt een rooster gemaakt.

Filmpje
In een filmpje is te zien hoe men op een mytylschool in Rotterdam genoot van een bezoek van de voetbalschieter: https://www.youtube.com/watch?v=TgPIfxvcnUM. Een van de gymleraren reageerde: “Deze dag is wel een hoogtepunt uit mijn carrière. Iedereen had een lach op het gezicht en het leverde veel interactie op.”

Aanmelden voor de voetbalschieter op 18 augustus kan via deze link naar Noord-Holland Actief. Meer weten? Neem contact op met een van de organisatoren van Try Out Park Den Helder, Rik Niks, via info@rikniks.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button