JeugdUitgaan

Vroeg uit de veren bij de Helderse Vallei

Advertentie:

Den Helder – Vroeg uit de veren? Ook altijd vroeg wakker? Ook in de zomervakantie? Dat is mooi, want de dieren op de boerderij zijn ook altijd vroeg uit de veren. Daarom is het op vrijdag 5 augustus tussen 8:30 en 9:30 uur mogelijk de dierverzorgers van De Helderse Vallei te helpen bij hun werk. Voordat De Helderse Vallei open gaat, krijgen de dieren te eten, sommige dieren mogen naar buiten en dan moeten hun stallen uitgemest worden. Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen van vier tot en met twaalf jaar hierbij helpen. Aanmelden kan via de website of 0223 612 555. Kinderen die deelnemen wordt aangeraden laarzen en een overall aan te trekken, want de stallen worden ook van binnen bezocht. De kosten zijn € 3 per deelnemer.

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus brengen de dierverzorgers vanaf 16:30 uur alle dieren naar hun hokken en stallen. Meekijken bij het werk van de verzorgers kan dan. En vooral beleven hoe de dieren daarop reageren. Want naar de stal teruggaan betekent meestal ook voor de dieren eten. En als er eten in de buurt is, zijn dierenmanieren erg leuk om te observeren. Vooraf aanmelden is niet nodig en de deelname is gratis.

Taartje maken.
Een taartje voor de dieren maken kan op zondag 7 augustus tussen 10:00 en 12:00 uur op de stadsboerderij. Het taartje bestaat uit een bakje dat de kinderen zelf vullen met groenten en fruit. Groente en fruit is niet alleen gezond voor mensen, maar ook voor dieren. En de dieren vinden het ook nog erg lekker. Ook voor deze activiteit geldt vooraf aanmelden en niet nodig en het is gratis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button