Den Helder

Nieuwe onthulling herdenkingsstenen

Advertentie:

De Stichting Herdenkingsstenen Den Helder onthult woensdagmiddag 4 september voor de vierde keer een aantal herdenkingsstenen ter nagedachtenis van Joodse stadgenoten, die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn vermoord. Hierbij is ook een aantal nabestaanden aanwezig.

Tot april 2020 worden er meer dan honderd herdenkingsstenen geplaatst. Voorafgaande aan de onthulling van de herdenkingsstenen is er een bijeenkomst in het verenigingsgebouw De Jutter aan de Spoorgracht 5A, aanvang 13.00 uur. Er worden 4 september in totaal veertien herdenkingsstenen onthuld.

Tijdens de bijeenkomst in De Jutter en bij de onthullingen verlenen scholieren van de Jac P Thijsseschool hun medewerking. Namens het gemeentebestuur is wethouder Tjitske Biersteker aanwezig. Vertegenwoordiger van Joods Noord-Holland, Louis de Leeuw, spreekt ook een herdenkingswoord en eindigt met het uitspreken van het Jizkor en het Kaddisjgebed.

Donaties
Giften en donaties zijn nog steeds van harte welkom om de doelstelling van de stichting te realiseren: het leggen van herdenkingsstenen en het plaatsen en onthullen van een Gedenkplaats in het nog te realiseren tweede gedeelte van het Stadspark. De onthulling staat voorlopig gepland voor 29 april 2020. Het jaar dat het 75 jaar geleden is dat de Tweede Wereldoorlog ten einde kwam.
Bankrekeningnummer t.n.v. de stichting: Rabobank NL14 RABO 0326 8989 21

De Stichting Herdenkingsstenen heeft een website www.herdenkingsstenendenhelder.org waarop meer informatie is terug te vinden over eerdere steenleggingen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button