Hollands Kroon

Raadslid Peter Fekkes van GroenLinks verlaat de gemeenteraad

Adverentie

HOLLANDS KROON – GroenLinks raadslid Peter Fekkes neemt op 26 september afscheid van de gemeenteraad van Hollands Kroon. Zijn sociale onderneming ImPower, die mensen op afstand van de arbeidsmarkt naar betaald werk begeleidt, vereist al zijn tijd, aandacht en energie. Hierdoor komt hij niet voldoende toe aan het veeleisende werk van een gemeenteraadslid.

In zijn afscheidsbrief aan de raad schrijft Fekkes: “Ik vind het lastig om deze beslissing te nemen. De twee grootste uitdagingen van onze tijd – klimaatverandering en de decimering van de biodiversiteit – krijgen in onze gemeenteraad naar mijn mening veel te weinig aandacht. Er is nog heel veel werk te doen en het voelt niet goed om me nu terug te trekken, maar ik moet erkennen dat ik niet beide goed kan doen. De aandacht en energie die – juist door de grote belangen – de raad van mij vraagt, is niet langer te combineren met de aandacht en energie die mijn onderneming van mij vraagt. Het is daarom verstandiger om het stokje over te geven aan een GroenLinkser die wel de energie en aandacht hiervoor kan hebben.”

Fekkes stelt zijn zetel ter beschikking, zodat op 26 september een nieuw GroenLinks raadslid zal worden beëdigd. Naar verwachting is dit oud-raadslid Jan Eichhorn, nummer drie op de GroenLinks kieslijst.
GroenLinks is Peter dankbaar voor zijn betrokkenheid en inzet voor een groen en sociaal Hollands Kroon.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button