Hollands KroonUitgaanVideo

Toch feest in Den Oever (video)

Den Oever – Dit jaar geen Flora- en Visserijdagen, maar wel een kermis in de straten van het Oeverse vissersplaatsje. Door alle coronamaatregelen zijn veel festiviteiten afgelast, maar de kermissen kunnen en mogen in veel gemeenten toch doorgaan.

Organisator Johan Blokker heeft het er maar druk mee. Hij organiseert in veel gemeenten de kermissen en door de coronamaatregelen moet er veel geregeld worden. Op de Oeverse kermis loopt hij zijn rondje en spreekt af en toe mensen aan om te zorgen dat een ieder zich aan de geldende regels houdt.

En het gaat hem goed af, want er valt geen onvertogen woord en de sfeer is uitstekend. De ouders en de kinderen vermaken zich prima in de verschillende attributen, zoals de zweef, autoscooters, reuzenrad, touwtje trekken, oliebollen en de schiettent. Alles staat er zoals op een gewone kermis.

Alleen de sluitingstijd in de avond is vervroegd en dat is het enige verschil. Uiteraard wordt er goed opgelet dat men de onderlinge anderhalve meter afstand houdt. De kermis in Den Oever duurt tot dinsdag 1 september.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van een korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button