Den HelderSport

Glenn van Nierop wint opnieuw de Tour de Lasalle

Adverentie

Den Helder – Hij won al eens in 2015, was het jaar erop betrokken bij een ernstige val op de dijk en was als gevolg daarvan lange tijd wat angstig op de fiets, maar van die angst was dit jaar weinig meer te zien. Glenn van Nierop, inmiddels woonachtig in Wieringerwaard, won zondag de 66e editie van de Tour de Lasalle. “Deze zege vind ik eigenlijk mooier dan de eerste”, sprak de winnaar na afloop.

Hij won dit jaar geen etappe, maar zat wel altijd vooraan. Op Texel deed hij al direct van zich spreken met een tweede plek. Een dag later zat hij niet bij de eerste drie, maar pakte hij onderweg wel wat bonificatieseconden. Na zaterdag (tijdrit en een omloop) mocht hij het geel weer aantrekken en zondag bleef hij op het DOK parcours alert. Hier wist hij wederom de nodige bonificatieseconden te sprokkelen, waardoor zijn voorsprong in het klassement groeide. Hij eindigde in het peloton, op 7 seconden van dagwinnaar Daan de Best (Skits 1) en dat was genoeg voor de eindzege.

De rit op DOK werd dus gewonnen door De Best die samen met Pepijn Veenings (Streetjump Development) en Max Haaksman (DW Klein Verzet) enkele rondjes voor het einde van het criterium uit het peloton wist te ontsnappen. Van Nierop zelf eindigde als 9e en andere smaakmakers van de eerste dagen eindigden ook in het peloton. Raphaël Mouton als 18e, Pim Hackmann op plek 12 en Ruud Slagter (toch weer van start na de uitval op zaterdag) als 43e.

De afsluitende dag van de Tour werd op DOK verreden, omdat door werkzaamheden het traditionele rondje met start en finish op de Javastraat niet mogelijk was. De dag begon met de Dikke Bandenrace voor de jeugd tussen 6 en 14 jaar. Daarna volgde enkele manches achter de derny, onder meer met renners van DOK en oud-deelnemers aan de Tour de Lasalle. Na het uitreiken van de truien, door niemand minder dan lokale beroemdheid en voorheen fervent fietser IJf Blokker, ging om 14.30 uur de slotetappe van start. Op een flinke valpartij in het begin na verliep deze zonder noemenswaardige problemen.

Podium
Van Nierop wint dus de Tour de Lasalle. Op de tweede plek Mouton en als derde eindigde Hackmann. De winnaar kreeg niet alleen het geel, maar ook de Regiotrui (als beste renner uit de Noordkop) en de Blauwe Trui (Amateurs/Junioren klassement). De groene trui voor het puntenklassement ging naar Pim Hackmann, die tevens de zwarte trui won voor de meest strijdlustigste renner van deze Tour. De witte trui (Sportklasse klassement) is voor Jop Kras van HRTC Hoorn. Streetjump Development won het ploegenklassement.

De Helderse formatie van Govers/DOK eindigde als 6e in het ploegenklassement, met Thijs Zuurbier (uit Julianadorp, maar nu woonachtig in Alkmaar) als hoogst geklasseerde in het algemeen klassement (63).

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button