Hollands KroonUitgaan

Cultuurweekend Kolder in de Kop

Hollands Kroon – Het culturele seizoen in de gemeente Hollands Kroon wordt geopend in het weekend 10 en 11 september met Kolder in de Kop. Op verrassende locaties, in prachtige musea, bij kunstenaars thuis, op erfgoedlocaties en bij culturele centra. De bezoekers kunnen workshops volgen, exposities bezoeken, luisteren naar verhalen, ontdekken van bijzondere theatervoorstellingen en komen genieten van prachtige muziek. Tijdens Kolder in de Kop kan cultureel Hollands Kroon te voet, op de fiets, met de auto of door in een van de bussen te stappen worden ontdekt. Er is meer dan genoeg te beleven voor jong en oud.

In de gehele gemeente zijn er routes uitgestippeld vol culturele- en erfgoedlocaties. Zo gaat het eenvoudig van een expositie of workshop naar een molen en van een culturele locatie naar de mooiste monumenten, kerken en boerderijen. Locaties als de Michaëlskerk, Natuurcamping het Bos Roept, het huis van Niets, Cultuurhuis de Kolk of de Cultuurschuur ontbreken niet om te bezoeken. Het is zomaar een greep uit de vele locaties met een bijzonder programma.

De BinnenRoute
De organisatie van Kolder in de Kop is in een vroeg stadium de samenwerking aangegaan met Irene van Oers van Stichting cultuur binnen de dijken. Op zondag 11 september vindt na een succesvolle eerste editie in 2019 wederom de BinnenRoute plaats. Er zijn drie routes in Hollands Kroon, zeventien bijzondere locaties en net zoveel speciale optredens. Kom kijken en luisteren naar muziek, dans, theater, vertellingen, poppenkast en nog veel meer van mensen die binding hebben met de gemeente.

Kinderprogramma
Ook voor kinderen is er genoeg te beleven dat weekend. Zo kunnen de jongeren bijvoorbeeld terecht bij Johanna’s Bos in Anna Paulowna, kan er geknutseld worden bij de Kunstsalon en zijn er workshops bij Beeldhouwwinkel Steengoed. De kinderen kunnen ook naar een van de muziek- en theatervoorstellingen in de Cultuurschuur op zaterdag, of gaan lekker picknicken met het hele gezin bij kunsttuin Nederlands Kremlin. Op zondag is er de BinnenRoute waar ook voor kinderen voldoende te beleven is.

Kolder in de Kop is een initiatief van de Gemeente Hollands Kroon, ter ere van haar tienjarig bestaan. Het evenement is grotendeels gratis toegankelijk. Voor een aantal exclusieve programma’s, zoals de BinnenRoute, worden tickets verkocht. Deze zijn ter gelegenheid van Kolder in de Kop € 2,50. Meer informatie is te vinden op de websites www.kolderindekop.nl en https://cultuurbinnendedijken.nl/de-binnenroute/.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button