Den Helder

Een Tiny House, Bed & Breakfast of een bruin café? Ideeën over brugwachtershuisje stromen binnen

Den Helder – De ideeën voor een nieuwe invulling van het brugwachtershuisje aan het Ankerpark stromen inmiddels binnen. Op ingesprek.denhelder.nl hebben inmiddels meer dan 20 mensen hun visie voor de toekomst van het huisje gegeven. Er wordt onder andere gedacht aan een Bed & Breakfast of een koffiehuisje. Een aantal mensen denkt dat het kleine gebouw best als Tiny House zou kunnen functioneren.

“Waarom niet verbouwen tot Tiny House? Er zullen vast veel gegadigden voor zijn”, dat zegt Aukelien Jellema. Inwoner Hessel Tot vindt het een goed idee en zou het huisje zelf wel willen betrekken. Andere inwoners voelen meer voor een korter verblijf en denken aan een Bed & Breakfast of een koffiehuis. Ook de optie voor een bruin café komt voorbij.

Verder worden verschillende culturele invullingen voorgesteld. Oud stadsdichter Marja Lely vindt het brugwachtershuisje geschikt als tijdelijk onderkomen voor een dichter of een schrijver. Mogelijk kan het huisje functioneren als informatiepunt, havenkantoor of loket voor bootverhuur, zo denken andere inwoners.

Ideeën voor het brugwachtershuisje kunnen nog tot 30 september worden ingediend via de website van de gemeente.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button