Den Helder

Geef oude computer een tweede leven via de Helderse Uitdaging

Den Helder – Computer en andere hardware afgeschreven? Gun die een tweede leven met de hardware challenge. Een simpele, laagdrempelige manier om invulling te geven aan duurzaam en maatschappelijke ondernemen. Producten worden hergebruikt door social enterprise ICT vanaf Morgen en zo worden andere mensen en verenigingen in de gemeente Den Helder blij gemaakt. Een win-win-win situatie dus. Ook een computer of laptop beschikbaar stellen? Neem contact op via info@helderseuitdaging.nl.

De hardware challenge is een initiatief van de Helderse Uitdaging in samenwerking met de sociale onderneming ICT vanaf Morgen. Een van de werkzaamheden van deze social enterprise is het refurbishen van laptops en computers. Deze kunnen dan ook weer ingezet worden voor maatschappelijke doelen.

Volgens Karin van Harteveld, voorzitter van de Helderse Uitdaging, is er veel behoefte aan goed werkende laptops en andere hardware. “Ook in Den Helder komt er meer armoede voor dan je denkt. Dat werd tijdens de coronacrisis wel duidelijk toen gezinnen noodgedwongen moesten overstappen op het thuisonderwijs. Niet iedereen kan zomaar een laptop betalen. Met de hardware challenge proberen we zoveel mogelijk goedwerkende laptops en andere hardware in te zamelen. ICT vanaf Morgen is altijd bereid om verenigingen en stichtingen te helpen als ze dat kunnen. De afgelopen jaren hebben wij dankzij hen tientallen organisaties uit Den Helder en Julianadorp blij gemaakt met laptops en computers. Om dit te blijven doen is er wel nieuwe aanwas nodig, want de voorraad begint af te nemen.”

Veilig
Alle bruikbare onderdelen worden door ICT vanaf Morgen opgeknapt en schoongemaakt. Eventuele bedrijfsgegevens worden vakkundig en veilig verwijderd. De opgeknapte hardware wordt voorzien van nieuwe software en krijgen een mooi tweede leven bij verenigingen en stichtingen in de gemeente Den Helder! “Of het nu gaat om één laptop of grotere aantallen, we zijn overal blij mee”, sluit Karin af. “En goed om te weten dat bedrijven de donatie onderdeel kunnen laten zijn van hun SROI. Een extra reden om aan de hardware challenge mee te doen.”

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button