Den HelderPolitiek

Haalbaarheidsonderzoek naar nieuwbouwlocatie Scholen aan Zee was volgens wethouder voorbarig

Adverentie

Den Helder – Wethouder Pieter Kos steekt hand in eigen boezem wat betreft het terugdraaien van het besluit om de Spoorweghaven te onderzoeken als mogelijke nieuwbouwlocatie voor Scholen aan Zee. Bij het ondertekenmoment van het nieuwe coalitieakkoord liet Kos weten dat hij het zichzelf aanrekent dat er in de vorige bestuursperiode te snel stappen zijn gezet, zonder eerst het draagvlak te onderzoeken.

Uit het coalitieakkoord blijkt dat de plannen voor de nieuwe locatie voor de Helderse middelbare school, die nog erg pril waren, niet doorgaan. De politiek ziet liever woningbouw aan de Westoever en volgens Kos wordt daarover ook al jaren gesproken. Toen het idee werd geopperd dat de school misschien wel kon verhuizen naar de Ruyghweg besloot het college een haalbaarheidsonderzoek in te zetten. Dat onderzoek wordt nu afgekapt.

Volgens Kos was het onderzoek voorbarig: “We hebben te snel stappen genomen door een onderzoek in te zetten. Toen de locatie in beeld kwam ontstonden er direct veel vragen over de haalbaarheid, in het bijzonder door de ligging en de verkeersaansluiting. Wij wilden een antwoord op die vragen, maar hebben niet de tijd genomen om eerst het draagvlak te onderzoeken.” Uit de coalitieonderhandelingen bleek vervolgens dat een dergelijk voorstel het in de raad toch niet zou halen.

Over de vraag waarom niet gewacht wordt op de uitslag van het haalbaarheidsonderzoek is Kos duidelijk: “Als je nu al weet dat er geen meerderheid voor te vinden is kun je beter direct stoppen.” Volgens de wethouder zijn er andere geschikte locaties, zoals aan de Drs. F. Bijlweg. De gemeente blijft in gesprek met Scholen aan Zee en de ambitie om een nieuw schoolgebouw te realiseren blijft in stand.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. Ik zou wel eens willen weten wat dit grapje de burgers ge(kos)t heeft .

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: