Den HelderPolitiek

Nieuw college Den Helder beëdigd

Adverentie

Den Helder – De nieuwe wethouders van de gemeente Den Helder zijn op maandagavond 29 augustus in het stadhuis aan de Kerkgracht beëdigd voor de komende bestuursperiode. Het zevental kreeg ruim voldoende stemmen, al was de benoeming niet unaniem. Een drietal raadsleden werd ook beëdigd, omdat er door de aanstelling van de portefeuillehouders zetels vrijkwamen. Burgemeester Jan de Boer bedankte de vertrekkende wethouders voor hun inzet.

De afgelopen periode stond volgens de burgemeester voor een groot deel in het teken van corona. De grote opgaven die zijn ontstaan, als het stikstofdossier en de vluchtelingencrisis, zullen ook voor het nieuwe college onderwerp van zorg zijn. Hij bedankte vertrekkend wethouder Kees Visser voor zijn inzet wat betreft de gemeentelijk financiën. Volgens De Boer doet Den Helder het mede dankzij de portefeuillehouder goed in vergelijking met andere gemeenten. Later op de avond werd Visser beëdigd als raadslid voor de VVD, omdat partijgenoot Petra Bais wethouder wordt.

Ook de andere wethouders kregen een complimentje van de burgervader. Daarna was het tijd voor de beëdiging. Geen van de nieuwe collegeleden kreeg de zegen van alle 29 aanwezige raadsleden. Alle wethouders kregen ten minste vier stemmen tegen, zelfs nieuwe bestuurders als Fotigui Camara (CDA), Tessa Augstijn (GroenLinks), Michiel Wouters (Beter voor Den Helder) en Chris de Koning (D66) kregen ieder vijf tegenstemmen. Peter de Vrij (PvdA) kreeg als enige zes stemmen tegen. De Koning liet kort na zijn benoeming weten dat hij inmiddels de sleutels van zijn nieuwe woning in Den Helder heeft ontvangen. Eerder vroeg hij een ontheffing aan, omdat hij nog in Amsterdam gevestigd was.

Naast Kees Visser werden ook Harrie van Dongen en Ben Spandaw benoemd als raadslid, voor respectievelijk de Stadspartij en de PvdA. Zij nemen plaats op de zetels die vrijkomen door de benoeming van Pieter Kos en Peter de Vrij.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button