Uitgaan

Frattoos in de Tent op de Haven

Adverentie

Den Oever – Frank Luik is al 25 jaar lang een gewaardeerde medewerker in de Tent op de Haven tijdens de Flora- en Visserijdagen in Den Oever. Die waardering gaat zo ver dat zijn beeltenis regelmatig de posters van dit evenement gesierd heeft en zelfs een eigen “Dag van Frank” gehad heeft. Jaarlijks een optreden met Franks vertolking van De Vlieger. Vaak als bandzanger, maar soms ook live begeleid door een band.

Ieder jaar vraagt Luik ook of er nog een gadget met zijn beeltenis gemaakt wordt. Want het in de belangstelling staan, vindt Frank maar wat mooi. Zo is het drankje Frank al jaren een hit en kan er in de Tent op de Haven met Franken worden betaald, bellen met een Frankfoon, afgebeeld op een button en was het mogelijk om een spaarfrankboekje vol te sparen. Dat laatste was overigens een idee van Frank zelf. Het wordt steeds dus steeds moeilijker om een origineel nieuw hebbeding te bedenken, maar Frank rust niet voordat hij vriend en uitbater Edwin Wittink zover heeft.

Fradgets
Dit jaar zijn de gadgets, in dit geval fradgets, vijf unieke Frattoos met als onderwerp Frank in een maritieme setting. Zoals ieder jaar is dit idee uitgevoerd door Burghout Design en Druk uit Hippolytushoef. Deze Frattoos zijn gratis te verkrijgen bij de stand van Frank naast de muntverkoop in de Tent op de Haven. Iedere dag van de Flora en Visserijdagen is er een speciale Frattoo te verkrijgen en op maandag zelfs twee.

De ontwerpen zijn nog geheim en worden dagelijks via de sociale media van de Tent op de Haven bekend gemaakt. De eerste Frattoo, die voor vrijdag 1 september, is al bekend. Op dit ontwerp is Frank met vissersmuts en anker afgebeeld. Deze frattoo zal op vrijdagavond vanaf 19:30 uur in de Tent op de Haven worden gezet door Frank. Voor de verzamelaars kom dan op tijd, want op is op.

De Tent op de Haven maakt onderdeel uit van de Flora en Visserijdagen in Den Oever. Dit jaar wordt dit festijn gevierd van vrijdag 1 tot en met zondag 4 september. Meer informatie hierover is te vinden op de website.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button