Den Helder

Strenge controle op (brom)fietsen waar dat niet mag

Adverentie

Den Helder – De handhavers van de gemeente Den Helder gaan in de maand september actief optreden tegen (brom)fietsen op de stoep en in de winkelstraten. In het begin gaan zij overtreders aanspreken en waarschuwen. Daarna volgen boetes van 69 euro. Dat is het bedrag voor (brom)fietsen waar dat niet mag.

“Als gemeente krijgen we soms meldingen van inwoners over gevaarlijke situaties, zoals (bijna-)ongevallen. Dit komt vaak doordat er wordt gereden waar dat niet is toegestaan”, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten. “Bij elektrische fietsen en bromfietsen kan de snelheid nog iets hoger liggen, wat voor extra onveilige situaties kan zorgen. De meldingen gaan meestal over drukke plaatsen, zoals de winkelstraten.”

De handhavers voeren in september meerdere controles uit. De actie is een herhaling van vorig jaar, waarbij meer dan honderd overtreders werden betrapt. Er werden toen ruim vijftig boetes uitgeschreven.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

5 reacties

  1. Waarom nou weer eerst waarschuwen, wat is dat voor flauwekul. Echt weer Nederlands, met fluwelen handschoenen. Meteen een bon geven!! En gelijk ’s avonds ook een bon geven als de verlichting niet brandt. Sla je twee vliegen in een klap.

  2. Ja weer idioot : waarschuwen voor iets wat niet mag . Ze hebben er gewoon schijt aan en daarom doen ze het . Meteen lik op stuk .En niet een of andere tijdelijke van te voren aangekondigde halfbakken actie.Net als vorig jaar in de Marsdiepstraat , daar is alle ook weer bij het “oude” . Gewoon onaangekondigd keihard actie ondernemen , dat zal ze leren.

  3. Laat ze een dag bij de flaneerkade staan.
    Dan hebben ze gelijk hun maandquota aan bonnen gehaald.

  4. Wat dacht je van het kerkhof ? het drukste fietspad van Den Helder en over de honden nog maar te zwijgen

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: