Ingezonden

Werken bij een multinational? 3 redenen waarom dit een goed idee is!

Advertentie:

Omtrent het werken bij een multinational hangt nogal eens een zweem van negativiteit. Het zou ongezellig, kil en onpersoonlijk zijn. In tijden van enorme krapte op de arbeidsmarkt zien we de vacatures bij deze bedrijven echter in rap tempo oplopen. Er wordt massaal gezocht naar goed en fijn personeel. Of een baan aannemen bij een mulitinational daadwerkelijk geen goed idee is? Dit is zeer in twijfel te trekken. Wanneer men de voors- en tegens op een rijtje zet is al snel te zien dat het best een goed idee kan zijn. Daarom hier drie redenen waarom werken bij een multinational best een goed idee is!

1.      Groei door

Wanneer je bij een midden- of kleinbedrijf werkt zijn de kansen om door te groeien vaak vrij klein. Je wordt geworven voor een speciale functie en daar blijft het bij. Soms doet er zich een kans voor, maar daarvoor moet er vaak een manager vertrekken die er al jaren zit. Dit kan de sfeer en motivatie op de werkvloer niet altijd bevorderen. Jij voelt dat iemand de kantjes er vanaf loopt in een functie die net boven je staat, maar hebt zelf niet de mogelijkheid hier iets aan te doen. Bij een multinational is dit wel anders. Neem de tatasteel vacatures van dit moment. In vrijwel alle functies zoeken ze mensen, dus altijd een kans om intern door te groeien!

2.      Grenzeloos vertrouwen

Het leuke aan het werken bij een mulitnational zit hem eigenlijk al in het woord; ze werken in meerdere landen. Wanneer je eenmaal binnen bent bij een bedrijf en je uit je internationale ambities dan zul je zien dat daar al snel een mouw aan te passen is. Kijk eens bij de vacatures bij Nike, boordevol leuke functies. Want als er één bedrijf internationaal is, dan is dat wel Nike!

3.      Nooit uitgeleerd

Ook wanneer je al een universitaire graad hebt, ben je nooit uitgeleerd. Er is altijd nog iets bij te schaven of opnieuw aan te leren. Grote bedrijven hebben hier budget, capaciteit en soms zelfs interne instituten voor. Daarmee is een baan bij een multinational niet alleen fijn qua arbeidsvoorwaarden, maar ook voor jou als ontwikkeling qua persoon.

Kortom, een multinational is vaak een hele goede en stabiele werkgever. De kans dat deze failliet gaat is zeer klein. Daarnaast biedt het veel voordelen. En die gezelligheid? Die vind je ook daar! Je werkt vaak in een compact team en zult zien; je treft allemaal like-minded collega’s. Just do it!

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button