Hollands Kroon

Zestien molens en gemalen open tijdens Open Monumentendag

Adverentie

Wieringerwerf – De Nationale Monumentendag vindt dit jaar op 9 en 10 september plaats. Zestien molens en gemalen die in bezit zijn van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier openen dit weekend de deuren voor publiek. Vier objecten in de Noordkop zijn toegankelijk tijdens dit evenement. Iedereen kan gratis komen kijken en leren over de manieren hoe we al eeuwenlang droge voeten houden in Noord-Holland.

In de Noordkop zijn de Grebmolen in Warmenhuizen, de Groenveldse molen in Groenveld, de Molen LQ in Burgervlotbrug en het Dijkmagazijn Wieringermeer in Wieringerwerf te bezoeken. Kijk voor meer informatie over de opening van alle molens en gemalen van het hoogheemraadschap op HHNK.nl.

“Het Pratende Huis”
Het Dijkmagazijn in Wieringerwerf heeft afgelopen jaar een nieuwe bestemming gekregen. Het magazijn is het startpunt van een zes kilometer durende wandeling, waarbij er aan de hand van een audio-ervaring informatie gedeeld wordt over het dijkmagazijn. Het verhaal wordt verteld vanuit de ogen van het magazijn, waardoor het tot leven komt. De opening van Het Pratende Huis vindt plaats op zaterdag 9 september om 9:30 uur.

Open Monumentendag vindt jaarlijks plaats in september. Tijdens dit weekend kunnen bezoekers leren over de waterwerken die vroeger, maar soms ook nu nog een rol spelen in het waterbeheer. De toegang bij alle molens en gemalen is gratis. Wees vooral welkom en ontdek meer over het water.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button