Zeemacht

Badmintonners Zeemacht onderuit in Wormer

Advertentie:

Met Ben van Asten, na drie jaar blessureleed weer in de gelederen, en zonder kopman Marco de Boer (die op het laatste moment verstek moest laten gaan), is het Zeemacht niet gelukt in Wormer een overwinning te behalen. Tegen de Shuttle 1 werd een 6-2 nederlaag geleden, waarbij opviel dat alle partijen in twee games beslist werden.

Het begon nog zo hoopvol, met overwinningen van Ben van Asten en Martijn Laan in het mannendubbel (zie foto) en Ellen v/d Hooff en Babette Notenboom in het vrouwendubbelspel. Na deze 2-0 voorsprong werden vervolgens alle vier de enkelpartijen verloren.

Als vervanger voor Marco in het enkelspel verloor Hans Tabeling zijn partij met de cijfers 21-10 en 21-13. Ellen v/d Hooff trof een tegenstandster van gelijk niveau. Door met name individuele fouten werd de eerste game weliswaar verloren met 21-12, maar in de tweede game ging het behoorlijk gelijk op. Uiteindelijk was het toch de Shuttle die met 21-19 aan het langste eind trok. Martijn Laan kreeg een opponent die hetzelfde spelletje speelde als hij. Het gevolg was een spannende wedstrijd die uiteindelijk met 21-14 en 21-19 verloren ging

Manon van Lienen moest de eerste game met 21-8 uit handen geven. De tweede game ging een stuk beter maar kon met 21-19 net niet worden binnengehaald. Met een 4-2 achterstand kon het team in de laatste 2 gemengd dubbels geen potten meer breken. Zowel de partij van Babette Notenboom/Ben van Asten en Manon van Lienen/Hans Tabeling gingen vrij eenvoudig naar de tegenstander toe.

Voorlopig moet het team genoegen nemen met een vierde plaats op de ranglijst. Komende zondag om 10.00 uur speelt Zeemacht een thuiswedstrijd tegen Swish 5 uit Krommenie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button