Hollands Kroon

Boeren gaan in protest

Adverentie

Boeren uit de regio gaan op 1 oktober protesteren in Den Haag. Er worden tweeduizend trekkers verwacht in en op het Malieveld en vanuit alle regio’s vertrekken boeren met bussen richting Den Haag. Verder worden kinderen met de trekker naar school gebracht om het initiatief te steunen.

Boeren en tuinders zijn het zat steeds neergezet te worden als een ‘probleem’ waar een ‘oplossing’ voor moet komen. “De afgelopen jaren hebben politici, media en activisten een negatief beeld over boeren geschetst”, zo menen zij. De boeren vinden dat zij geen dierenmishandelaars en milieuvervuilers zijn, maar een hart hebben voor hun bedrijf. “De onbetrouwbaarheid van de overheid en instanties is aanleiding om een tegengeluid te geven.

Niet iedereen is in staat naar Den Haag af te reizen. Het is wel zo dat alle boeren en tuinders het initiatief steunen. Om dit te laten zien worden op verschillende plekken lokale acties opgezet. In de gemeente Hollands Kroon worden de kinderen van agrarisch ondernemers met de trekker naar school gebracht. Ook worden op verschillende basisscholen agrarische producten zoals kaas, worst, appels en tomaten uitgedeeld.”

LTO Noord
LTO Noord zag de boosheid, zorg en emotie die er op dit moment in deze sector leeft. Daarom willen zij helpen om een gezamenlijk, krachtig statement af te geven. Hun inzet is erop gericht om rond en tijdens de actiedag op 1 oktober een positieve, publieksvriendelijke wijze uiting te geven aan het statement.

Het programma van de protestactie in Den Haag is te vinden op agractie.nl.

Doneer je trekkertje
Boeren van Nederland maken zich zorgen over de toekomst van het beroep. Ze verzamelen speelgoedtrekkertjes om aan kinderen cadeau te doen. De ouders van deze kinderen hebben minder te besteden voor speelgoed. Boeren kunnen deze trekkertjes zelf afleveren op 1 oktober of meegeven aan een collega. Op dinsdag 1 oktober overhandigen ze de speelgoedtrekkertjes aan de Speelgoedbeurs Den Haag.

Meer informatie over #donneerjetrekkertje is te vinden op doneerjetrekkertje.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button