Suns begint competitie met nederlaag

Landstede Zwolle won met 78-92 in Den Helder, maar dat ging niet zonder slag of stoot. De Helderse formatie wist het de landskampioen tot in het derde kwart best lastig te maken.

Den Helder startte zonder Amerikanen, Michel Miller maakte vanwege een blessure helemaal geen minuten. De eerste score was voor de bezoekers uit Zwolle. Thibault Vanderhaegen mocht met twee rake pogingen de eerste scores van de Suns noteren. Twee minuten voor het einde van het eerste kwart werden de eerste Amerikaanse minuten gemaakt door Josh Williams. Via 10-10 naar 10-14 eindigden de eerste tien minuten bij 14-19.

Diezelfde Williams liet zich in het tweede kwart gelden met een monsterblok. Na vier minuten was het 19-26 in het voordeel van Landstede. Als Vanderhaegen andermaal een schot blokt is het tijd voor de Zwolse coach Herman van der Belt orde op zaken te stellen in een time-out. Tot twee minuten voor rust bleven de Suns nog in het kielzog van de bezoekers: 30-34. Vanderhaegen liep snel tegen zijn tweede en derde fout aan. In de laatste minuut liet Zwolle alsnog haar klasse zien door makkelijk te scoren, waar Den Helder het laat liggen, ruststand 30-39. Suns Speler Golan Michaeli heeft dan al het veld moeten verlaten vanwege een neusblessure.

Enthousiast
In kwart drie wisten de Helderse basketballers, onder andere door de prima spelende Yarick Brussen, via 44-57 terug te komen tot 58-60. Het publiek in sporthal Sportlaan raakte zeer enthousiast en ging weer achter het team staan. Zwolle mocht bij 1 seconde speeltijd drie vrije worpen nemen, deze werden allen verzilverd. Einde kwart drie: 58-63.

In de beslissende tien minuten kwam Den Helder op twee punten, door een steal van Vanderhaegen en een succesvolle fastbreak van Williams. In de laatste vijf minuten wist Landstede pas echt weg te lopen, via 68-75 werd het tweeëneenhalve minuut voor het einde 71-82. Het eindsignaal klonk bij 78-92 en daarmee vertrokken de Zwollenaren met een ietwat geflatteerde overwinning naar huis.

Topscorers bij de Den Helder Suns: Boyd van de Vuurst de Vries met 21 punten en Yarick Brussen met 19 punten. Bij Zwolle dubbele cijfers voor Jordan Johson, Sherron Dorsey-Walker en Noah Dahlman.

Bron: Mediapartner Den Helder Actueel.