Den HelderPolitiek

Gemeente start met labelen fietswrakken en weesfietsen

Adverentie

Den Helder – Een fietswrak krijgt vanaf donderdag 1 oktober een geel label en een vermoedelijke weesfiets een groene. Daarmee start de gemeente Den Helder een handhavingsactie om het straatbeeld langzaam maar zeker vrij te maken van (brom)fietsen die fietsrekken bezet houden, hinderlijk of zelfs gevaarlijk gestald zijn, leiden tot irritatie en het straatbeeld vervuilen.

Op deze manier hoopt de gemeente dat fietsen in het fietsvriendelijke Den Helder voor iedereen fijn blijft. Daarnaast wordt fietsen gestimuleerd en kunnen gestolen fietsen teruggevonden worden en blijven de straten in Den Helder schoon. Wethouder Remco Duijnker geeft donderdag 1 oktober om precies 9.00 uur het startschot voor de labelactie van fietswrakken en weesfietsen bij het station Den Helder. Samen met de gemeentelijke handhavers beoordeelt hij of fietsen het predicaat ‘wrak’ of ‘wees’ krijgen en hangt ze vervolgens het bijbehorende label om.

Een toelichting op deze werkwijze is te vinden op www.denhelder.nl/fiets.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button