Den HelderPolitiek

Gemeente start met labelen fietswrakken en weesfietsen

Den Helder – Een fietswrak krijgt vanaf donderdag 1 oktober een geel label en een vermoedelijke weesfiets een groene. Daarmee start de gemeente Den Helder een handhavingsactie om het straatbeeld langzaam maar zeker vrij te maken van (brom)fietsen die fietsrekken bezet houden, hinderlijk of zelfs gevaarlijk gestald zijn, leiden tot irritatie en het straatbeeld vervuilen.

Op deze manier hoopt de gemeente dat fietsen in het fietsvriendelijke Den Helder voor iedereen fijn blijft. Daarnaast wordt fietsen gestimuleerd en kunnen gestolen fietsen teruggevonden worden en blijven de straten in Den Helder schoon. Wethouder Remco Duijnker geeft donderdag 1 oktober om precies 9.00 uur het startschot voor de labelactie van fietswrakken en weesfietsen bij het station Den Helder. Samen met de gemeentelijke handhavers beoordeelt hij of fietsen het predicaat ‘wrak’ of ‘wees’ krijgen en hangt ze vervolgens het bijbehorende label om.

Een toelichting op deze werkwijze is te vinden op www.denhelder.nl/fiets.

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button