Hollands KroonPolitiek

Hollands Kroon overweegt Kaderbrief en geen Kadernota

Advertentie:

Hollands Kroon – Het is mogelijk dat de gemeenteraad van Hollands Kroon zich begin juli 2021 niet hoeft te buigen over de Kadernota 2022. In plaats van de Kadernota stelt het college van B&W de raadsleden voor een Kaderbrief te behandelen als voorbereiding op de begroting van 2022.

“In maart 2022 vinden de (gemeenteraad)verkiezingen plaats. Wij kunnen ons voorstellen dat u in juli 2021 geen grote beleidskeuzes meer maakt en dus ook geen uitgebreide beschouwing naar 2022 en verder doet. Daarmee vervalt voor een groot deel het nut en noodzaak van een inhoudelijk gevulde Kadernota”, aldus het college, die aangeeft dat ook de Auditcommissie akkoord is met een Kaderbrief.

Uitzonderingen
Mochten vanuit het Rijk toch grote beleidswijzigingen op de gemeente afkomen dan wel dat grote financiƫle wijzigingen noodzakelijk zijn om een sluitende meerjarenbegroting te maken, komt het college terug op het voorstel en volgt alsnog een Kadernota.

In de vergaderingen van de auditcommissie van begin 2021 zal besproken worden of dergelijke omstandigheden aan de orde van de dag zijn. Zo ja, ontvangt de raad alsnog begin juli 2021 de Kadernota 2022.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button