SchagenUitgaan

Eric en Dieter van der Westen in Cultuurkerkje Oudesluis

Adverentie

Oudesluis – “Eén van de beste albums, ooit gemaakt op Nederlandse bodem in dit muziekgenre”, zo bestempelde een gezaghebbend commentaar het album “Me and you” van de Dieter van der Westen band. Muziekmagazine OOR sprak zelfs over “een koesterplaat”. Op zaterdag 16 oktober speelt de band in het Cultuurkerkje.

De broers Dieter en Eric van der Westen spelen verstilde Folkliedjes en swingende Americana van de hand van Dieter van der Westen. Na de theatertournee van afgelopen jaar met de zeskoppige Dieter van der Westen band komen de muzikale broers met een reeks bijzondere duo concerten die in een kleine setting plaatsvinden voor een luisterend theaterpubliek. In het najaar van vorig jaar kwam ook hun nieuwe akoestische duoalbum uit dat ze in de zomer opnamen. De verwachtingen zijn hoog gespannen want het vorige album getiteld Me and You dat in 2018 uitkwam ontving lovende recensies in de Nederlandse en Vlaamse pers. Bluesmagazine schreef dat ze niet verbaasd zouden zijn als het album het goed zou doen in de VS.

Stijl
Americana is de titel van een album van The Offspring (1998) en van Neil Young (Americana, 2012). Over het algemeen wordt met Americana muziek getypeerd die is afgeleid van authentieke country, folk en blues in een modern jasje. De stijl van de Van der Westens is een mix tussen Mark Knopfler met een twist van een Neil Young. Ze vermengt Americana, Folk en Wereldmuziek. Van verstilde Rootsfolk liedjes tot groovende opzwepende Americana. In duo bezetting brengen Dieter en Eric hun stille liefde voor Americana naar voren in een intieme setting.

Meer info van het duo op de website
Een indruk van de sound op YouTube

Het optreden is op zaterdag 16 oktober vanaf 20:00 uur in het Cultuurkerkje, Noorderweg 14a. Kaarten kosten € 12,50 inclusief koffie en of thee te reserveren via de website

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button